Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabara tineret romano-germana

ro

11 Jun, 2012 22:26 1881 Marime text

In perioada 13-21 iunie a.c., la Constanta, Uniunea Populara Germana pentru Ingrijirea Mormintelor de Razboi - filiala landului Meklenburg-Vorpommern organizeaza o Tabara de tineret germano-romana care are ca obiectiv lucrari de intretinere ale parcelei militare germane din Cimitirul central. Deschiderea oficiala a taberei va avea loc miercuri, 13 iunie a.c., ora 11.00, iar ceremonia de inchidere a acesteia joi, 21 iunie a.c., ora 14.00.

Ca si in alte cazuri, se asteapta implicarea autoritatilor locale. Filiala Constanta a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor, prin presedintele sau, domnul col.(r) Remus Macovei, si-a manifestat deja sprijinul pentru activitatile tinerilor voluntari.

Programul tinerilor voluntari "europeni" - din localitatea Gelbensand, nord-estul Germaniei, dar si din Radauti - mai cuprinde vizite la Adamclisi, Topraisar, precum si la Cimitirul Militar de la Mircea Voda, unde sunt inhumati peste 5300 militari de diferite nationalitati cazuti in Primul Razboi Mondial.

In aceasta vara, in Romania, mai sunt organizate inca doua tabere de tineret pentru lucru la cimitire de razboi germane (Brasov si Iasi), dar si trei tabere de rezevisti ai Armatei Germane (Soveja și Focsani). In Romania, conform statisticilor oficiale, sunt inhumati peste 90.000 de militari germani cazuti in cele doua razboaie mondiale.

Acest tip de activitati sunt organizate si desfasurate, avand la baza prevederile Acordului interguvernamental romano-german privind regimul juridic al mormintelor de razboi, incheiat la 16 iunie 1996, primul acord de acest fel semnat de Romania.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • amalia 14 Jun, 2012 00:25 Felicitari! Pe cand si romanii vor ingriji mortii nostri din Rusia, Ucraina, Crimeia,...??