Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MedVISE – Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes

ro

19 Oct, 2015 12:54 1715 Marime text
Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi au fos consiliaţi profesional ”Consiliere profesională în specializările medicală – medVISE”.

Totodata 164 de studenți au finalizat stagiile de practică în unitățile medicale cu care universitatea a încheiat parteneriate, și 141 au mers în vizitele de studiu la Spitalul Broca din Paris, la Hospice Casa Speranței Brașov, Centrul Medical Herghelia și Sanatoriul Slănic Moldova.
Premii în valoare de 600 de lei vor  fi atribuite la 150 de studenți, pe baza evaluărilor realizate de tutorii care au coordonat efectuarea stagiilor de practică.

„Proiectul a pornit de la nevoia studenţilor la medicină de a cunoaşte mai bine particularităţile specializării spre care se îndreaptă. La finalul proiectului, consider că am reușit să deschidem noi perspective studenților asupra specializărilor medicale, să le arătăm că există multe specialități care sunt importante, dar nu foarte vizibile. De asemenea, în cadrul stagiilor, studenții au descoperit care sunt particularităților viitorului loc de muncă și au reușit să își dea seama dacă li se potrivește respectiva specializare sau nu”, a declarat Prof. dr. Doina Azoicăi, managerul de proiect.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, a fost derulat pe o perioadă de 18 luni (mai 2014 – octombrie 2015), având ca obiectiv principal facilitarea procesului de inserţie pe piaţa muncii a 450 de studenţi la specializări medicale din cadrul UMF „Gr.T. Popa” Iaşi, prin oferirea de servicii interactive de informare, orientare, consiliere şi de stagii de pregătire practică, în vederea construirii carierei profesionale.
Proiectul  Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes  este cofinanţat din Fondul Social European  prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii