Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa USB - 9 octombrie 2015

ro

09 Oct, 2015 18:09 2389 Marime text
Solutia pentru Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucuresti este dizolvarea ei si numirea altor membri
 
Uniunea Salvati Bucurestiul cere partidelor politice preocupate de o reala dezvoltare urbanistica a Capitalei sa ia masuri pentru reorganizarea si schimbarea intregii componente a Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

„Problema Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului este una complexa, iar propunerea PNL de adaugare in comisie a unui reprezentant al societatii civile nu rezolva situatia complicata a acesteia, oricat de laudabila ar fi preocuparea pentru componenta si functionarea acestei structuri”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de Initiativa al Uniunii Salvati Bucurestiul.

In forma actuala, Comisia Tehnica a aprobat numeroase documentatii de urbanism neoportune pentru oras, multe dintre ele ilegale, intre care mall-ul din spatele Palatului Stirbei, blocul de langa Ateneul Roman, ansamblul de blocuri in gradina din Sos. Kiseleff 45, copie a Gradinilor Versailles. Sa nu uitam, de asemenea, ca multi dintre actualii membrii ai acestei comisii au « meritul » de a fi elaborat chiar ei o serie de proiecte controversate, supuse aprobarii Comisiei din care fac parte. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, este autorul unui referat pentru intrarea in legalitate a constructiei ilegale Cathedral Plaza.

“In aceste conditii, solutia pe care o propun este dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, organizarea de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de functionare al acestei comisii si numirea altor membri in aceasta structura, dar dupa o prezentare publica a activitatii lor profesionale”, afirma Nicusor Dan.

De altfel,  presedintele Grupului de initiativa la USB atrage atentia ca aceste propuneri au fost asumate in vara anului 2008 de toate partidele politice prin „Pactul pentru Bucuresti”, initiat de organizatiile din Platforma pentru Bucuresti, insa au fost incalcate chiar in acelasi an, prin numirea actualei Comisii Tehnice. Organizatiile din Platforma pentru Bucuresti au propus inclusiv un proiect de regulament al Comisiei Tehnice, care este in continuare de actualitate.

« Doar in conditiile dizolvarii actualei Comisii Tehnica, votarii unui nou regulament al acesteia si numirii unei noi comisii, in baza principiilor agreate in 2008, organizatiile societatii civile sunt dispuse sa participe, prin profesionisti », subliniaza Nicusor Dan.

Aamintim ca PNL i-a facut o oferta publica lui Nicusor Dan sa faca parte din Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii