Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate intermediare pozitive pentru proiectul „Competențe europene pentru mediul rural"

ro

11 Apr, 2012 21:46 1380 Marime text

Galați, 10 aprilie - Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională - Eleutheria (CADI) a organizat la Galați în data de 6 aprilie o întâlnire regională intermediară în cadrul proiectului „Competențe europene pentru mediul rural", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 și implementat în parteneriat cu Institutul Român de Training.

Evenimentul, moderat de doamna Mona Muscă - expert relații publice și comunicare, a prezentat rezultatele intermediare ale proiectului și a avut printre invitați autorități publice, lideri ai comunităților locale și beneficiari ai serviciilor oferite în proiect. Echipa de proiect, care își desfășoară activitatea în Centrele locale de Consiliere Profesională Constanța, Focșani și Galați, a oferit o imagine asupra derulării proiectului în regiunea Sud-Est.

Rezultatele proiectului până la finalul lunii martie 2012 sunt pozitive: peste 1000 de persoane consiliate, aproximativ 260 de persoane încadrate în cursuri de calificare, peste 130 de beneficiari certificați în urma cursurilor de perfecționare și antreprenoriat, 4 ateliere de meșteșuguri tradiționale încheiate cu succes, un dialog reușit cu angajatorii locali, aproximativ 40 de persoane selectate pentru a beneficia de servicii de consultanță. Suntem bucuroşi de primirea foarte călduroasă pe care am avut-o în toate comunităţile rurale cu care am lucrat. Atât liderii, cât și beneficiarii au văzut în acest proiect o oportunitate de reușită profesională și o șansă în plus pentru comunitate de a se dezvolta" a declarat Aura Matei, Manager al proiectului.

În cadrul evenimentului, doamna Mona Muscă a declarat:„ Acesta este un proiect important, și asta pentru că oferă certificări valabile în România și Uniunea Europeană, cu ajutorul cărora se poate obține o slujbă mai bună, dar și un salariu mai bun. Proiectul este un sprijin oferit oamenilor din mediul rural."

Doina Cucu, Coordonator Local - regiunea Sud-Est a afirmat: „Suntem bucuroși să anunțăm că în regiunea Sud-Est au fost instruite: 2 grupe-patiser, 4 grupe-agent de pază, o grupă-cameristă de hotel, 3 grupe de IT, 2 grupe de secretariat, o grupă-agent de vânzări, o grupă-introducere in management și antreprenoriat și 2 grupe de meșteșuguri."

Proiectul „Competențe europene pentru mediul rural" continuă până în iunie 2013. Pentru mai multe informații puteți apela 0800 080 202.

****

Despre organizațiile partenere:

Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională Eleutheria (CADI-Eleutheria) a fost înființat ca fundaţie în anul 2006 pentru a promova libertatea economică și civilă, libera inițiativă și antreprenoriatul social și economic. Proiectele CADI urmăresc două direcţii de acţiune: o direcţie teoretică, cea a analizei instituţionale, şi o direcţie practică, a dezvoltării instituţionale. Astfel, pe de o parte CADI găzduieşte proiecte de cercetare, seminarii, conferințe și dezbateri, sprijină publicarea de articole, cărți și studii în diferitele domenii ale ştiinţelor sociale, iar pe de altă parte dezvoltă soluţii practice prin furnizarea de formare profesională şi antreprenorială, prin oferirea de consultanţă atât în domeniul politicilor publice, cât şi în mediul privat. Prin toate acestea, CADI promovează instituţiile şi regulile care conduc către o societate liberă şi prosperă, ai cărei membri sunt autonomi şi întreprinzători.

Asociația "Institutul Român de Training" (IRT) este o organizație non-guvernamentală fondată în anul 2002 care are ca scop promovarea învățării prin metode experiențiale: promovarea oportunităţilor de perfecţionare la nivel personal şi profesional și de certificare a cunoștințelor și abilităților dobândite în contexte de învățare nonformale a membrilor săi şi a tuturor celor interesaţi; promovarea dialogului şi schimbului de experienţă între profesioniştii în domeniu; introducerea şi promovarea în România a celor mai recente principii şi tehnici de training, inclusiv prin utilizarea tehnologiei informației; promovarea în România a dezvoltării personale și profesionale, prin perfecționarea continuă și prin utilizarea cunoștințelor și abilităților dobândite în contexte de învățare nonformale; promovarea profesiei de trainer în România.

****

Despre proiect:

„Competențe europene pentru mediul rural" este un proiect multiregional, demarat în iulie 2010 de către Fundaţia Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională - Eleutheria (CADI), în parteneriat cu Asociaţia Institutul Român de Training. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Până la finalul proiectului: 1600 de persoane vor beneficia de consiliere profesională şi sprijin în căutarea unui loc de muncă; 700 de persoane vor urma cursuri de formare profesională în cel puţin 10 domenii şi calificări; 200 de persoane vor afla cum reuşesc întreprinzătorii şi managerii să îşi înceapă şi să îşi dezvolte propriile afaceri; 60 de antreprenori vor fi îndrumaţi pentru a-şi dezvolta afacerile sau pentru a începe unele noi; 100 de persoane vor deprinde meşteşuguri şi îndeletniciri tradiţionale.

****

Informații suplimentare:

Pentru informații suplimentare referitor la Centrele de Consiliere Profesională sau la organizațiile partenere care implementează proiectul, vă rugăm contactați ofițerul de proiect în relația cu media - Simona BARTIȘ - la telefon 0730.627.853 sau pe email la adresa rural@cadi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii