Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţia itinerantă “Satul Biodiversităţii” contează pe tinerii constănţeni

ro

25 Aug, 2010 17:52 1117 Marime text
În perioada 22 august - 5 septembrie, "Satul Biodiversităţii" este oaspete special al Municipiului Constanţa, pentru a aduce în atenţia constănţenilor şi a turiştilor oraşului maritim un subiect de interes major - diminuarea biodiversităţii şi necesitatea implicării la nivel individual pentru stoparea acestui proces.

Expoziţia itinerantă ce face parte din campania Comisiei Europene (DG MEDIU) "Contăm unii pe alţii", va fi amplasată în cea mai circulată zonă turistică a oraşului, pe Faleza Constanţa, în aria cuprinsă între Cazinou şi Comandamentului Marinei Militare, şi îşi propune informarea şi responsabilizarea cetăţenilor şi în special a tinerilor în privinţa biodiversităţii.

"Satul Biodiversităţii" îşi aşteaptă vizitatorii cu informaţii şi mesaje cu puternic impact vizual şi emoţional şi va fi inaugurat în data de 23 august cu activităţi interesante şi interactive pentru protejarea biodiversităţii, având ca invitaţi membrii Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţie Mediului Marin OCEANIC-CLUB din Constanţa.

Partenerii de la OCEANIC-CLUB se alătură evenimentului pentru a împărtăşi publicului câteva din problemele cu care se confruntă ecosistemul Mării Negre, precum şi proiecte în care organizaţia este implicată pentru protejarea acestui ecosistem. Se va organiza şi o ieşire cu barca în largul mării, pentru a captura imagini subacvatice ce vor fi apoi prezentate publicului.

Vă aşteptăm aşadar pe Faleza din Constanţa, în „Satul Biodiversităţii", să descoperiţi cum contăm unii pe alţii, ca într-un uriaş domino. Noi contăm pe albine, care contează pe flori, care contează pe furnici, care contează pe copaci, care contează pe gâze, care contează pe vrăbii, care contează pe TINE.

Contăm unii pe alţii!

Despre Campania Biodiversităţii

Expoziţia face parte din Campania Biodiversităţii a Comisiei Europene, care a fost lansată în aprilie şi se desfăşoară concomitent în 6 State Membre cu un grad scăzut de informare în privinţa biodiversităţii - România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda.

Iniţiativa Comisiei are la bază un recent studiu Eurobarometru care arată că mulţi europeni nu înţeleg semnificaţia termenului biodiversitate şi nu cred că sunt bine informaţi în ceea ce priveşte pierderea ei. De aceea, campaniaîşi propune să contribuie la creşterea gradului de responsabilizare a publicului prin educare şi prin generarea unui angajament comun al cetăţenilor şi autorităţilor locale.

Mesajul principal al campaniei este interdependenţa biodiversităţii exprimată în termeni simpli: noi depindem de albină, care depinde de floare, care depinde de furnici, care depinde de copac, care depinde de gândac, care depinde de vrabie. Contăm unii pe alţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii