Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN ACN SA - finalizare lucrari RoRIS-ACN

ro

03 May, 2012 18:54 1421 Marime text

Compania Naţională ,,Administraţia Canalelor Navigabile" S.A. a organizat, astăzi, 03 mai 2012, recepția la finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului "Sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunăre-Marea Neagră şi de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS -ACN" finanțat din Programul Operaţional Sectorial-Transport 2007-2013.

Lucrările de execuţie din cadrul proiectului au evoluat conform graficului stabilit, începând cu 15 aprilie 2010, cu o durată de implementare de 24 luni, iar valoarea totală a proiectului fiind de 18.994.992 lei.

Prin derularea lucrărilor s-a urmărit realizarea unui sistem avansat de monitorizare al traficului de nave și de informare asupra transportului naval complet armonizat de directivele europene RIS. Prin implementarea proiectului s-au realizat toate obiectivele stabilite

Structura ierarhizată a sistemului RoRIS - ACN este formată dintr-un dispecerat central la Agigea, asimilat cu centru regional RoRIS şi două tipuri de dispecerate locale, asimilate cu centre locale RoRIS: pentru locaţii unde există ecluză şi port precum Cernavodă, Agigea, Năvodari şi Ovidiu dar şi pentru locaţiile unde există numai port precum Medgidia şi Basarabi.

În cadrul proiectului s-au achiziţionat şi instalat echipamente pentru subsistemele de comunicaţii date, monitorizare video, VTS cu AIS, VHF. De asemenea, a fost amenajat dispeceratul central de navigaţie şi camera de echipamente. Au fost testate şi recepţionate aplicaţiile software pentru următoarele servicii RIS: Raportarea electronică a voiajelor, Avize către navigatori, Vizualizarea traficului de nave, Managementul calamităţilor, Mărfuri periculoase, Statistică nave, Managementul ecluzărilor şi serviciul de Taxare facturare.Sistemul are conexiuni cu sistemul hidro - meteo al ACN şi cu software-ul CONTAFIN.

Menționăm că proiectul "Sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunăre-Marea Neagră şi de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS -ACN" a fost finanţat din Programul Operaţional Sectorial-Transport 2007-2013, Axa prioritară 3-"Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii protecţiei mediului, a sănătăţii umane şi siguranţei pasagerilor", Domeniul Major de Intervenţie 3.2-"Îmbunătăţirea siguranţei traficului pe toate modurile de transport". Instrumentul care a cofinanțat proiectul a fost Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Contribuția Comisiei Europene prin fonduri structurale reprezintă 71.12% din valoarea eligibilă a proiectului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii