Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atribuirea contractului de supraveghere execuţie lucrări, din cadrul proiectului "Sistem de management al traficului de nave pe Dunare şi de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS"

ro

07 Dec, 2011 23:22 1076 Marime text

Pentru lucrările din cadrul proiectului "Sistem de management al traficului de nave pe Dunăre și de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS", proiect care se implementează în prezent, urmare a aplicării procedurii cerere de oferte, Autoritatea Navală Română a atribuit firmei SUPERVISION CONSTRUCTION SRL contractul de servicii „supraveghere execuţie lucrări (dirigenţie de şantier)".

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut. Contractul a fost semnat în data de 21.11.2011, pentru suma de 39.634,99 lei.

Prin acest contract prestatorul se obligă să presteze serviciile de dirigenţie de şantier pentru lucrările care se desfăşoră la locaţiile RORIS situate de-a lungul Dunării, respectiv Calafat, Corabia, Olteniţa şi Turcoaia.

Proiectul "Sistem de management al traficului de nave pe Dunăre și de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS" este finanțat prin contribuţia Comisiei Europene, în cadrul Axei Prioritare 3 ‐, Modernizarea sectorului de transport în scopul protecţiei mediului, a sănătăţii umane şi a siguranţei pasagerilor, având ca obiectiv prioritar „un transport naval mai sigur prin îmbunătăţirea sistemului de management al traficului de nave şi prin servicii de informare fluvială, pe căile navigabile din România".

Valoarea totală a Proiectului RORIS II este de 52.027.753 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 42.007.642 lei.

Finanţarea nerambursabilă a Proiectului se realizează prin contribuţia Comisiei Europene, prin Fondul de Dezvoltare Regională, în proporţie de 71,12% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 29.875.835 lei, şi prin contribuţia Bugetului de Stat, în proporţie de 28,88%, respectiv 12.131.807 lei.

Proiectul, prevăzut a se finaliza în luna octombrie 2012, are ca obiective principale, aliniate la cerinţele Directivei RIS EC/44/2005 a Parlamentului European, creşterea siguranţei transportului, creşterea eficienţei transportului, protecţia mediului şi reducerea numărului de evenimente de navigaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii