Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatru - Program spectacole

ro

24 Mar, 2014 14:41 1677 Marime text
27 martie este data oficialala in care se sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului. Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata de Institutul International de Teatru, in cadrul Congresului Mondial de la Viena in anul 1961 si a fost sarbatorita prima oara in 1962 la 27 martie, ziua in care se  deschidea stagiunea  « Teatrului Natiunilor » de la Paris . De atunci, pe 27 martie, in  fiecare an, comunitatea  teatrala internationala, artisti si public deopotriva , celebreaza Ziua Mondiala a Teatrului, ca un moment de afirmare  a fortei  de comunicare a artei scenice, ca mod de  expresie a umanitatii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.
        Teatrul este o sursa de divertisment si inspiratie  care are puterea de a uni diversele culturi si popoare din intreaga lume. Dar este mai mult decat atat, pentru ca poate educa si informa.Teatrul ne poate face sa zambim si  sa plangem, dar ar trebui  sa ne faca sa gandim sau sa ne analizam.Teatrul este o munca de echipa, desi cei care se vad sunt actorii, exista si oameni extraordinari, cei care nu sunt vizibili (tehnicieni de scena si din ateliere) la fel de importanti pentru ca fac posibila productia teatrala.
        Din multe puncte de vedere , fiecare zi ar trebui considerata  o zi a teatrului, ’’fiindca avem datoria de a purta mai departe traditia divertismentului,de a educa si de a lumina publicul, fara de care noi creatorii de teatru nu am exista ‘’, spunea actrita britanica Judi Dench, in 2010, in mesajul sau  cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.
        Teatrul de Stat Constanta dedica spectacolele saptamanii Zilei Mondiale a Teatrului si in spiritul acestei sarbatori  invita  publicul , sa-i fie alaturi la toate spectacolele – pentru o sarbatoare perpetua a impresionantului si magicului univers teatral.
        Sambata, 29 martie ora 19.00, SCAIUL, publicul este invitat la cea de a 50-a reprezentatie a  a acestui spectacol de mare succes. Spectacolul este dedicat Zilei Mondiale a Teatrului.
        Duminica, 30 martie , ora 19.00, NUNTA LUI FIGARO. Cu aceasta   reprezentatie a recentei premiere de succes a teatrului tomitan, Teatrul de Stat Constanta se alatura Campaniei Nationale ‘’Artistii pentru Artisti’’.
 
 Anaid Tavitian,
Consultant artistic TSC
 
Sambata 29 mart. ora 19.00                         
SCAIUL
de Georges Feydeau
Regia,traducerea,adaptarea: Ion Lucian
Decoruri: Mihai Mădescu
Costume: Luana Drăgoescu
Distribuţia: Dana Dumitrescu,Mihai Sorin Vasilescu,Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru , Laura Iordan, Loredana Marilena Luca,Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuţă, Andrei Cantaragiu / Ionut Alexandru, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuţ Capră, Ion Mandache
 
Duminica 30 mart. ora 19.00
NUNTA LUI FIGARO
de P.A.Caron de Beaumarchais
traducerea : Anda Boldur
Costumele : Gabriela Nicolaescu
Un spectacol de Cristian Ioan
Distributia:Tani Stefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu Toma,    Cristina Oprean, Lana Moscaliuc,  Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Craciun,  Ionut Alexandru, Dan Cojocaru,  Alexandru Iacov,  Daniela Ivanciu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii