Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:11 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amadeus, o premiera teatrala sub regia lui Toma Enache in care se intalnesc trei generatii de actori

ro

17 May, 2015 15:42 889 Marime text
Dupa avanpremiera, la care au luat parte peste 700 de spectatori , CIADO Romania si regizorul Toma Enache va invita la premiera acestui spectacol eveniment  Amadeus, de Peter Shaffer, in regia lui Toma Enache.

Spectacolul reunește actori extraordinari din trei generații diferite, printre care se numara Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Tomi Cristin, Victoria Cocias, George Pistereanu, Malina Tomoiagă, Liviu Cheloiu.
Este un spectacol confesiune plin de umor si dramatism , plin de culoare si lumini, totul învăluit de muzica sublima a lui Wolgang Amadeus Mozart. O piesă unică despre un personaj unic.
Pe acordurile muzicii lui Mozart, rivalul sau Antonio Salieri, revine la viata pentru a-si marturisi sincer ticalosiile, uneltirile,suferinta…
”De ce Mozart si nu eu?”, se intreaba Salieri. El vrea sa intelegem ca i-a fost imposibil sa accepte ca Mozart a fost “flautul” peste care Dumnezeu a ales sa-si reverse harul, facandu-l sa cante cu usurinta, cu bucurie si “fara corecturi” o muzica de neegalat.

”Propun prin acest spectacol o intalnire a profanului cu divinul din muzica lui Mozart, o intalnire a harului actorilor de exceptie cu asteptarile publicului larg. O intalnire a puritatii luminoase cu muzica din noi si in tot acest joc, sa ne imaginam ca suntem pe rand Mozart si Salieri iar la final sa recunoastem ca ambii exista in fiecare din noi. Dintotdeauna!”, a declarat regizorul Toma Enache.
Premiera va avea loc pe 23 mai, ora 19.30 la Palatul Copiilor in București.

Informatii pentru editori
Spot video piesa "Amadeus aici :
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Rwlfll28itI

Foto din spectacol:
https://m.facebook.com/382275021915703/albums/566289040180966/?ref=bookmark

Biletele se pot achiziționat de aici online:
https://www.myticket.ro/en/events/teatru-amadeus-palatul-copiilor-bucuresti-23-mai-2015.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii