Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului

ro

23 Jan, 2016 13:39 1146 Marime text
Vineri, 22 ianuarie a.c., a continuat vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului, parlamentarii români purtând discuții cu dl. Tore Hattrem, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, precum și cu dl. Kai-Morten Terning, secretar de stat la Ministerul Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale.
 

În cadrul convorbirilor de la Ministerului Afacerilor Externe, mesajul delegației române, a reluat argumentele în favoarea reîntregirii familiei Bodnariu și a celorlate familii aflate în situații similare, mesaj care a fost structurat pe dimensiuni multiple: politică, juridică, din perspectiva dreptului internațional, a drepturilor omului, dar și a laturii morale și emoționale, care a antrenat un larg sprijin în rândul românilor din țară și din străinătate. Parlamentarii români au arătat, de asemenea, că respectarea principiului interesului superior al copilului trebuie întotdeauna coroborată cu necesitatea prezervării familiei și a dreptului la viață privată. În context, a fost exprimată intenția părții române de a continua demersurile politice și de a coopera cu autoritățile de la Oslo pe acest subiect până la soluționarea favorabilă a acestor situații.
 
Întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale a fost una deschisă și constructivă, fiind reiterată poziția părții române de a fi solicitată reexaminarea, sub aspect procedural, a măsurilor care au determinat separarea de copii a familiilor amintite, în conformitate cu legislația internă în vigoare, cu bunele practici necesare în astfel de situații, dar și cu prevederile internaționale în materia drepturilor omului, respectiv Convenția Europeană a Drepturilor Omului și jurisprudența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului. În încheiere a fost exprimată disponibilitatea părții române de a coopera în viitor și de a continua dialogul, în baza solidei relații bilaterale existente între cele două țări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii