Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ambasadorului Turciei

ro

03 Feb, 2010 16:40 890 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
 
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03

COMUNICAT
Preşedintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlătean, s-a întâlnit marţi, 2 februarie a.c., cu E.S. Doamna Ambasador al Republicii Turcia în România, Ayşe SINIRLIOGLU.
În cadrul întrevederii au fost discutate rezultatele vizitei oficiale pe care delegaţia Comisiei pentru politică externă din Senatul României condusă de Preşedintele Titus Corlăţean a efectuat-o la Ankara şi Istanbul în perioada 19-23 ianuarie a.c., la invitaţia omologului său Murat Merkan, Preşedintele Comisiei de politică externă a Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia.
În discuţia de astăzi cei doi oficiali au evocat sprijinul pe care România îl acordă Turciei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv în negocierea diferitelor capitole, precum şi chestiuni de ordin bilateral de interes, cooperare politică în plan parlamentar, pe linie economică etc.
Un punct special pe agenda discutiilor a fost reprezentat de coridorul energetic Nabucco, considerat prioritar atât de România, cât şi de Turcia.
A fost confirmată invitaţia adresată Comisiei de politică externă a Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia de a efectua o vizită oficială în România la o dată ulterioară.
Biroul de presă al Senatului
2.02.2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii