Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Chiuariu Asistăm în România anului 2013 la nașterea unui patriotism constituțional

ro

28 May, 2013 14:42 907 Marime text
PARLAMENTUL ROMÂNIEI

S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Direcţia de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, presa@senat.ro



Comunicat de presă



Tudor Chiuariu: Asistăm în România anului 2013 la nașterea unui patriotism constituțional



Tudor Chiuariu, vicepreședinte al Comisiei de revizuire a Constituției, a declarat, marți, 28 mai, că asistăm în România anului 2013 la nașterea unui patriotism constituțional, având în vedere preocuparea față de dezbaterile privind revizuirea Legii fundamentale.
Senatorul Tudor Chiuariu a afirmat că a a încercat să participe la cât mai multe dintre acțiunile Forumului Constituțional și poate spune astăzi că are o privire mai exactă a ceea ce e de făcut în continuare în urma acestor dezbateri.
"Mă bucur să văd că de data aceasta vox publica coincide oarecum cu vox politica, în sensul că preocupările compatrioților noștri, a cetățenilor simpli, fără vreo funcție, fără implicare politică, așadar nu membri de partid, au venit și au participat la lucrările Forumului, care au avut loc, nu numai la București, la Sfântu Gheorghe, Târgu Neamț, Călărași, Târgovitșe, Galați. Cred că din acest punct de vedere asistăm în România anului 2013 la nașterea unui patriotism constituțional și anume la nașterea unui semn de valori, de norme, de proceduri, care ne fac să simțim că aparținem astăzi României, care e o democrație liberală și un sistem capitalist", a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Tudor Chiuariu, președintele Comisiei Juridice a Senatului.
Senatorul a precizat că îl bucură faptul că preocupările românilor în ceea ce privește revizuirea Constituției coincid cu preocupările oamenilor politici, reprezentanți ai națiunii, "și anume garantarea superioară a drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei și cetățeanului, clarificarea sistemului politic, funcționarea mai eficientă a justiției".
"Așa cum spunea cineva, orice generație are nevoie de o revoluție. Eu fiind mai degrabă un liberal conservator sunt mai sceptic cu privire la consecințele revoluțiilor, însă orice generație are nevoie de o Constituție și mă bucură implicarea unui număr mare de tineri în acest proces, iar efortul nostru, al Comisiei, al tuturor oamenilor politici responsabili, efortul de comunicare, de promovare va continua și sperăm că va fi încununat de un vot popular, care să-l legitimeze pentru mulți ani de acum încolo", a mai afirmat Tudor Chiuariu.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii