Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului Permanent al Senatului - 02.02.2010

ro

02 Feb, 2010 23:22 1310 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
 
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti,
Biroul de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, www.senat.ro

COMUNICAT DE PRESĂ
Biroul Permanent al Senatului a analizat un număr de 120 de proiecte de lege şi iniţiative legislative, care au fost repartizate comisiilor permanente, a precizat chestorul Ioan Chelaru, la finele şedinţei de astăzi, 2 februarie, a biroului. Chelaru a arătat că proiectul referitor la responsabilitatea fiscală, care a fost prezentat ieri de premierul Emil Boc, conţine un număr de 59 de articole şi va fi dezbătut în procedură de urgenţă, termenul de adoptare a legii fiind 31 martie a.c.
Chestorul Senatului a spus, de asemenea, că Biroul Permanent a luat act de scrisoarea Preşedintelui României privind participarea cu forţe la misiuni în afara teritoriului naţional, în teatrele de operaţii din Balcani şi Afganistan, la acţiuni sub mandatul NATO, ONU şi UE, documentul urmând să fie discutat într-o şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului.
Biroul Permanent a analizat, totodată, cererile de natură logistică formulate de grupul parlamentarilor independenţi din cadrul Senatului, precum şi solicitarea senatorului Sorin Marius Bota privind constituirea unei comisii care să investigheze condiţiile de legalitate în care au fost încheiate unele contracte la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Potrivit chestorului Ioan Chelaru, conducerea Senatului a solicitat o reactualizare a listei de semnături necesare constituiri comisiei, deoarece trei dintre senatorii semnatari ai solicitării s-au declarat independenţi, nemaifăcând parte din PSD. Acesta a subliniat faptul că este vorba de o formalitate, fiind suficient şi numărul de 47 de semnături.  Comisia de anchetă ar avea drept scop investigarea condiţiilor de legalitate prin care au fost încheiate, respectiv modificate o serie de contracte în cadrul MTI, în vederea stopării proiectelor negociate în 2004 precum şi pentru stoparea unor contracte din etapele V, VI şi VII.
În ceea ce priveşte grupul senatorilor independenţi, acesta va primi logistică şi personal în măsura în care o va permite bugetul diminuat al Senatului, a declarat chestorul Senatului, senatorul PSD Ioan Chelaru.
De asemenea, în cadrul şedinţei de marţi, 2 februarie 2010, a Biroului Permanent al Senatului au fost repartizate sarcinile ce revin membrilor Biroului Permanent pe parcursul actualei sesiuni parlamentare, au fost aprobate memorandumurile interne referitoare la deplasările în străinătate ale unor senatori, în vederea participării la activităţi parlamentare la nivel internaţional, prin intermediul Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, şi s-a stabilit ca în termen de două săptămâni structurile de specialitate ale Senatului să materializeze măsurile pentru îmbunătăţirea paginii de internet a instituţiei. 

Biroul de Presă al Senatului României
2 februarie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gold Press Media 03 Feb, 2010 15:19 http://www.felixilie.infochelaru.ro/
  • http://www.felixilie.infochelaru.ro/ 03 Feb, 2010 15:19 ..................