Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, cu delegaţia parlamentară condusă de domnul Urban Ahlin, preşedintele Parlamentului Regatului Suediei

ro

25 May, 2015 17:42 569 Marime text
Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut astăzi, 25 mai 2015, o întrevedere cu delegaţia parlamentară condusă de domnul Urban Ahlin, preşedintele Parlamentului Regatului Suediei.
Din partea Senatului au luat parte la întrevedere senatorii Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea României la Schengen şi Adrian Anghel, membru al Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, reprezentant al diasporei româneşti în Senatul României.

Discuţiile au vizat, în principal, cooperarea bilaterală româno-suedeză în plan politic, economic şi social, colaborarea în cadrul Uniunii Europene, perspectivele Parteneriatului Estic, precum şi securitatea în plan regional şi internaţional.
Preşedintele Senatului României a subliniat necesitatea continuării demersurilor comune la nivel european, în cadrul Parteneriatului Estic, în vederea sprijinirii eforturilor depuse de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia pe calea integrării europene, reafirmând faptul că România rămâne un susţinător activ al parcursului european al acestor ţări. Partea română a menţionat, în acest sens,  colaborarea strânsă cu Republica Moldova, atât la nivel guvernamental, cât şi parlamentar, în vederea consolidării statului de drept, sprijinirii reformelor în educaţie, precum şi rezultatele cooperării economice, vizând interconectarea reţelelor energetice.

Preşedintele Parlamentului suedez a subliniat, la rândul său, rolul deosebit de important pe care îl are România în cadrul Parteneriatului Estic, având în vedere faptul că ţara noastră cunoaşte şi înţelege mai profund realităţile la nivel regional, fiind totodată un promotor activ al acestui proiect european.

Au fost de asemenea discutate măsurile avute în vedere de către Guvernul României pentru integrarea minorităţii rome, în acest sens fiind adoptată o nouă strategie naţională, pentru perioada 2015 – 2020, în cadrul căreia se urmăreşte o monitorizare mai atentă a implementării de măsuri concrete ce vizează educaţia, asigurarea locurilor de muncă şi sănătatea.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii