Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea domnului senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România

ro

25 Jan, 2016 23:00 494 Marime text
Luni, 25 ianuarie a.c., domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatul României, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, la solicitarea părţii ucrainene.
 
În cadrul întrevederii, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a reafirmat necesitatea continuării eforturilor părţilor implicate în vederea soluţionării paşnice a conflictului din Ucraina, fiind interesat să cunoască detalii privind situaţia din Estul Ucrainei şi stadiul implementării Acordurilor de la Minsk.
 
Drept răspuns, domnul ambasador Teofil Bauer a prezentat ultimele evoluţii din Ucraina, făcând referiri, totodată, la situaţia din zona Mării Negre, la contextul regional şi la problematica deosebit de complexă cu care se confruntă statele din cadrul Parteneriatului Estic şi care trebuie să rămână în atenţia Uniunii Europene şi a comunităţii internaţionale.
 
În continuare, domnul ambasador a prezentat priorităţile aflate pe agenda politică internă a Ucrainei, vizând în special reforma în justiţie, precum şi implementarea, începând cu data de 1 ianuarie 2016, a Acordului de liber schimb. De asemenea, a subliniat faptul că perspectiva liberalizării regimului de vize reprezintă un stimul puternic pentru cetăţenii ucraineni.
 
În continuarea discuţiilor, Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a informat partea română cu privire la agenda bilaterală la nivelul celor două state, menţionând necesitatea realizării unor contacte directe la nivel politic.
 
La finalul întrevederii preşedintele Comisiei pentru politică externă a asigurat partea ucraineană de sprijinul statului român în procesul integrării Ucrainei în UE.

Ti-a placut articolul?

Comentarii