Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea dintre domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă, şi E.S. domnul Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei la Bucureşti

ro

26 Jan, 2016 16:37 1129 Marime text
Luni, 25 ianuarie 2016, a avut loc întrevederea dintre domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă, şi E.S.domnul Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei la Bucureşti.

În cadrul acestei întâlnirii s-a dezbătut pe larg problematica migraţiei care afectează atât Turcia, cât şi statele membre ale Uniunii Europene. Rolul hotărâtor pe care Turcia îl joacă în regiunea noastră şi valorile euroatlantice pe care ambele state le împărtăşesc aduc un plus de valoare tuturor formatelor de cooperare în vederea soluţionării actualei crize provocate de valurile de migranţi.
În prezent Turcia oferă azil unui număr de peste două milioane de refugiaţi dintre care peste 200.000 minori care sunt încadraţi în şcolile de stat.
Cei doi interlocutori au căzut de acord asupra faptului că în privinţa dimensiunii externe a migraţiei este necesar ca toate statele să-şi reunească eforturile pentru aplicarea efectivă a Planului de Acţiune al U.E., pentru a contribui la scăderea fluxului migraţional.
România apreciază sprijinul umanitar remarcabil pe care autorităţile turce îl acordă refugiaţilor şi îşi exprimă, de asemenea, disponibilitatea de a participa, la rândul său, cu o contribuţie financiară în acest scop.

În lumina ultimelor evoluţii internaţionale şi a creşterii ameninţării teroriste, reprezentanţii celor două ţări şi-au exprimat hotărârea de a susţine o şi mai strânsă cooperare la nivel regional şi internaţional, în vederea asigurării unei eficienţe sporite în lupta împotriva terorismului.

Cât priveşte cooperarea parlamentară, s-au discutat detalii concrete referitoare la viitoarea reuniune trilatelaterală a Comisiilor pentru politică externă din Senatul României, Senatul Poloniei şi Parlamentul Turciei care urmează să aibă loc în prima parte a acestui an la Ankara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii