Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnirea Presedintelui Senatului, Crin Antonescu, cu reprezentantii Romanian Business Club, Londra, 13 iunie 2013

ro

14 Jun, 2013 11:35 892 Marime text
PARLAMENTUL ROMÂNIEI

S E N A T


Comunicat de presă

Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut joi, 13 iunie a.c., o întrevedere cu reprezentanţii Romanian Business Club din Londra. Cu acest prilej, Crin Antonescu le-a vorbit oamenilor de afaceri români din Regatul Unit sau românilor care lucrează în Marea Britanie în domenii ce ţin de afaceri şi finanţe despre intenţiile Guvernului USL în ceea ce priveşte politicile fiscale, precum şi măsurile care trebuie luate pentru încurajarea mediului de business.
Astfel, preşedintele Senatului României a susţinut că „austeritatea nu este un panaceu”, iar cota unică nu este suficientă, dând asigurări celor care reprezintă Romanian Business Club că Guvernul României are preocuparea de a combate evaziunea fiscală din România şi intenţia de a aplica o ajustare calitativă în domeniul bugetar-fiscal printr-un set de măsuri stimulative.
La rândul lor, reprezentanţii Romanian Business Club din Londra şi-au exprimat curiozitatea faţă de mai multe subiecte interne, precum regionalizarea şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, măsurile Guvernului USL pe partea de business şi situaţia economică a României. O parte dintre participanţi au subliniat că, în ceea ce priveşte atragerea de cât mai mulţi investitori britanici în România sau îmbunătăţirea comerţului bilateral dintre România şi Regatul Unit, autorităţile de la Bucureşti ar trebui să fie mai active în relaţia cu Londra, să îmbunătăţească strategia de relaţii publice şi promovare, fiind necesară fortificarea departamentului de business al ambasadei, după modelul statelor europene dezvoltate.
Pe de altă parte, reprezentanţii Romanian Business Club i-au transmis lui Crin Antonescu că Anglia are cel mai bun sistem de administraţie locală, care poate fi exportat în urma unor schimburi de experienţe între autorităţile britanice şi cele române.
Notă:
Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, participă în perioada 13 – 14 iunie 2013, la cea de-a 15-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, desfăşurată la Londra.

13 iunie 2013
Direcţia de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii