Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 30 martie 2015

ro

30 Mar, 2015 17:05 943 Marime text
„Programul Senatului în această săptămână cuprinde două modificări: marţi nu mai avem dezbaterile de la orele 14.00 la 17.00, ci de la 15.00 la 18.00. A doua modificare are loc în programul de miercuri dimineaţă, când avem sesiunea de întrebări şi declaraţii politice de la 09.00 la 10.30, iar de la 10.30 la 13.00 vor fi dezbateri în plen.

Am introdus în proiectul ordinii de zi de astăzi, la punctul trei, un proiect de lege ce completează Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale. Este lege organică aşa că va primi vot final la ora 17.00. De asemenea, am luat în discuţie şi am aprobat o solicitare venită din partea Guvernului, privitoare la cererea de reexaminare a Codului silvic. Astfel, am decis ca raportul comisiilor de specialitate pe această lege să intre în dezbaterea plenului şi să primească şi vot final miercuri 1 aprilie.

Biroul permanent al Senatului a luat în discuţie o solicitare venită din partea Curţii Constituţionale, privitoare la sesizarea înaintată Curţii de 44 de senatori, care reclamă neconstituţionalitatea articolului 173 din Regulamentul Senatului. Am solicitat Comisiei juridice să elaboreze un punct de vedere care să fie transmis Curţii Constituţionale.

De asemenea, Senatul a primit o scrisoare semnată de ministrul justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, prin care Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne solicită încuviinţarea, în continuare, a efectuării urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive a domnului senator Vâlcov Darius Bogdan. Această cerere a fost transmisă Comisiei juridice şi, dacă va fi gata raportul, solicitarea va putea fi dezbătută miercuri de plenul Senatului.

Biroul permanent a aprobat, astăzi, în unanimitate, şi programul Senatului în perioada 6-18 aprilie, urmând să avem activitate în circumscripţiile electorale în săptămâna 6-15 aprilie, având în vedere că în această perioadă au loc sărbătorile creştineşti de Paşti. Activitatea în plen va fi recuperată în zilele de miercuri 15, joi 16 şi vineri 17 aprilie. Probabil, când vom adopta programul pe săptămâna 20-24 aprilie vom lucra în plus până recuperăm toate restanţele”. 


Direcția Presă, Comunicare şi Imagine
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii