Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 4 mai 2015

ro

04 May, 2015 16:47 1133 Marime text
“Şedinţa Biroului permanent al Senatului de astăzi a avut ca obiectiv, printre altele, stabilirea programului de lucru pentru întreaga săptămână. Astfel, faţă de programul obişnuit, am decis o modificare, pentru ziua de miercuri când, în loc de plen vom avea lucrări în comisiile permanente. Şi asta, din cauza faptului că nu sunt suficiente rapoarte de specialitate finalizate de comisii pentru a susţine o şedinţă obişnuită de plen. Este de aşteptat ca dezbaterile din plen asupra proiectelor care au rapoartele depuse de comisiile de specialitate la Biroul permanent să epuizeze toate punctele de pe ordinea de zi chiar de marţi. Activitatea de la comisiile permanente, de miercuri, va duce la finalizarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi, astfel încât să poată fi introduse pe ordinea de zi a lucrărilor din plen într-o şedinţă ulterioară.
Biroul permanent a luat act de scrisoarea de răspuns a Consiliului Superior al Magistraturii faţă de invitaţia adresată de Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, de organizare a unei întâlniri între membrii Biroului permanent al Senatului şi membrii CSM. Consiliul Superior al Magistraturii este de acord cu întâlnirea propusă, urmează ca cele două instituţii să stabilească o dată pentru această discuţie instituţională, care să aibă pe ordinea de zi anumite priorităţi care privesc activitatea celor două organisme.
Comisia juridică a transmis Biroului permanent un punct de vedere faţă de raportul anticorupţie elaborat de Uniunea Europeană. Acest punct de vedere a fost transmis Ministerului Justiţiei, abilitat să elaboreze răspunsul pe care îl va da România pe această temă.
Astăzi urma să luăm act de numirea domnului judecător Norel Popescu în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a încetării mandatului domnului judecător Adrian Toni Neacşu. Vom lua în discuţie acest subiect săptămâna viitoare, întrucât Comisia juridică mai trebuie să facă unele completări.
Un alt punct pe ordinea de zi a fost raportul Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, privind eliberarea domnului Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Această decizie va fi supusă plenului, în vederea emiterii unei hotărâri privind vacantarea postului, ce va crea premisele pentru începerea procedurii care să ducă la numirea unui nou preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate.
Am mai luat astăzi act de depunerea raportului de activitate a Institutului Român pentru Drepturile Omului pe anul 2014, urmând ca acesta să facă obiectul dezbaterii plenului reunit al celor două Camere.
De asemenea, Biroul permanent a aprobat organizarea Workshop-ului naţional cu tema <<Energia regenerabilă şi eficienţa energetică în România: oportunităţi şi provocări în contextul noii Uniuni Energetice Europene>>”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii