Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Senatul Romaniei

ro

06 Apr, 2014 14:54 1002 Marime text
În perioada 3-4 aprilie, senatorul Petru Filip, Preşedintele Comisiei pentru politică externă, a participat la Conferinţa interparlamentară pentru politică externă şi securitate comună şi politica de securitate şi apărare comună, care s-a desfasurat la Atena, sub egida preşedinţiei elene a  Consiliului UE.
Tematica reuniunii a fost articulată în jurul provocărilor actuale de politică externă, securitate şi apărare cu care se confruntă Europa.
Intervenind în cadrul acestei conferinţe, cu privire la criza din Ucraina, Petru Filip a precizat că România, alături de statele membre ale UE, condamnă cu fermitate anexarea Crimeii, acţiune contrară dreptului internaţional şi care încalcă statu - quo-ul instituit în Europa după încheierea războiului rece. Menţionând preocuparea României pentru asigurarea drepturilor românilor care trăiesc în zonele din vecinătatea estică a Uniunii şi pentru blocarea extinderii acestei crize şi la alte state din zonă, în special Moldova, Petru Filip a subliniat importanţa adoptării de către viitoarele autorităţi legitime din Ucraina a criteriilor politice conform standardelor europene în materie.
În acest context, Petru Filip a afirmat că Uniunea Europeană are nevoie de o strategie coerentă cu privire la politica sa de vecinătate, bazată pe solidaritate comună, prin intermediul căreia să depăşească disfuncţionalităţile şi ezitările existente.
În acelaşi timp, a subliniat că, în mod cert, credibilitatea Uniunii va depinde în mare măsură de modalităţile concrete prin care va acorda un ajutor economic adaptat Ucrainei.
În încheierea intervenţiei, Preşedintele Comisiei pentru politică externă şi-a exprimat convingerea că Uniunea va reuşi să contribuie în mod eficient la reglementarea paşnică a conflictelor din regiunea sa estică şi va desfaşura o politică mai ambiţioasă şi mai aplicată rolului pe care trebuie să îl joace pe scena internaţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii