Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatul României

ro

29 Jul, 2015 14:30 973 Marime text
Marți, 28 iulie a.c., senatorul Titus CORLĂȚEAN, președintele Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea României la spaţiul Schengen, a avut o întrevedere cu E.S. dl. Keiji YAMAMOTO, Ambasadorul Japoniei în România, în cadrul unei întâlniri de lucru.
 
În cadrul întrevederii, a fost evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, subliniindu-se importanţa relaţiilor economice şi necesitatea de a avansa semnificativ într-o serie de proiecte concrete, cum ar fi domeniul infrastructurii de transport, al investițiilor, al înaltei tehnologii, dar şi în cel al schimburilor culturale.
 
În acest context, a fost evocată vizita senatorului Titus CORLAȚEAN, în calitatea sa de Ministru al Afacerilor Externe, din februarie 2013, precum și importanța memorandumului de cooperare bilaterală semnat cu acel prilej.
 
Cei doi oficiali au trecut în revistă evoluțiile politice recente și în materie de securitate internațională și regională din Asia de Est și Sud-Est, precum și din Europa de Est.
 
În acest context, senatorul Titus CORLĂȚEAN a făcut o prezentare e ultimelor evenimente din Republica Moldova și regiunea transnistreană, perspectivele europene ale Republicii Moldova și cele legate de desemnarea noului guvern de la Chișinău, menționând că, în cursul zilei de 28 iulie, a avut o primă discuție telefonică cu premierul desemnat al Republicii Moldova, dl. Valeriu Streleț.
 
De asemenea, senatorul Titus CORLĂȚEAN a salutat decizia guvernului de la Tokyo de a deschide, la Chișinău, Ambasada Japoniei în Republica Moldova.
 
Cei doi oficiali au căzut de acord asupra necesității de promovare a unei agende de schimburi la nivel politic mai ambițioase care să includă și contacte ulterioare la nivelul comisiilor de politică externă din Parlamentele României și Japoniei.
 
În finalul întrevederii, atât senatorul Titus CORLĂȚEAN, cât şi E.S. dl. Keiji YAMAMOTO, Ambasadorul Japoniei în România au subliniat, în consens, necesitatea consolidării cooperării în plan bilateral și multilateral pentru combaterea terorismului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii