Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În parlament, cu senatorul Adrian Păunescu

ro

08 Nov, 2010 23:23 2156 Marime text
În ziua de 7 noiembrie 2010 a fost înmormântat Adrian Păunescu, un poet, publicist şi om politic de excepţie. Adrian Păunescu a fost un mare patriot, un luptător neobosit pentru binele Poporului Român şi al României. Adrian Păunescu a fost un om de atitutine, extrem de activ, a fost poet al Neamului Românesc.

Înainte de anul 1990, poetul Adrian Păunescu era cunoscut şi apreciat în toată ţara prin starea de spirit denumită „Cenaclul Flacăra". După lovitura de stat din decembrie 1989, Adrian Păunescu s-a dezlănţuit cu o forţă titanică şi a acţionat în multe domenii. A participat la marile adunări populare organizate în Uniunea "Vatra Românească" împotriva iredentismului unguresc. L-am întâlnit de multe ori la Bucureşti, în perioada 1992-1996, când P.S.M. împreună cu P.D.S.R, P.U.N.R. şi P.R.M. susţineau Guvernul Văcăroiu. Adrian Păunescu a fost unul dintre liderii Partidului Socialist al Muncii.

Poetul Adrian Păunescu a candidat pentru funcţia de Preşedinte al României la alegerile din 3 noiembrie 1996, clasându-se pe locul 9 din 16 candidaţi. În cele trei mandate consecutive de primar în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, l-am avut invitat pe poetul şi senatorul Adrian Păunescu, împreună cu preşedintele P.R.M., senatorul Corneliu Vadim Tudor, cu o parte dintre soliştii lansaţi de „Cenaclul Flacăra" şi Corul din Finteuşul Mare care ne-au onorat şi încântat la marile sărbători ale românilor. La Congresul al II-lea al P.R.M., preşedintele Vadim l-a avut ca invitat de onoare pe prietenul său, senatorul Adrian Păunescu. Atunci am fost, din nou, împreună cu poetul Adrian Păunescu. Apoi, am avut ocazia să particip la multe emisiuni, la diferite studiouri de televiziune moderator fiind Adrian Păunescu. Peste tot unde apărea Adrian Păunescu era un creator, dar şi un critic aspru, atunci când era cazul.

Adrian Păunescu a fost un luptător pentru Unirea Românilor şi refacerea Daciei Mari pentru care a acţionat genialul Mihai Eminescu. De nenumărate ori, senatorul Adrian Păunescu a luat apărarea românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş împotriva iredentiştilor unguri conduşi de la Budapesta.

Pe senatorul Adrian Păunescu l-am cunoscut mai bine şi am colaborat excelent în Parlamentul României, în mandatul 2004-2008. A fost un senator de excepţie, care şi-a făcut datoria atât în plen, cât şi ca preşedinte al Comisiei pentru cultură. În fiecare zi de luni, după-masă, senatorul Adrian Păunescu era abonat la declaraţii politice şi a adresat numeroase interpelări şi întrebări Guvernului României.

Senatorul Adrian Păunescu, împreună cu senatorul Corneliu Vadim Tudor, sprijiniţi de parlamentarii P.R.M., P.S.D. şi P.C., au respins în Senatul României proiectul de lege al Guvernului Tăriceanu I ( P.N.L., P.D. şi U.D.M.R.) privind Statutul minorităţilor naţionale, un act normativ elaborat de U.D.M.R. şi care vizează realizarea autonomiei teritoriale a Ardealului. După ce Senatul a acceptat amendamentul meu vizând eliminarea capitolului V „Autonomia culturală", senatorii U.D.M.R. au părăsit sala. În acea zi istorică, de 25 octombrie 2006, au votat pentru dezmembrarea teritorială a României numai senatorii P.N.L. şi P.D.

Un alt proiect de lege al Guvernului Tăriceanu I respins de Senat, prin contribuţia decisivă a senatorului Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor, s-a referit la înfiinţarea - Fundaţiei Româno-Maghiare Gojdu. La dezbaterile din plenul Senatului a fost invitat I.P.S. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Senatorii U.D.M.R., P.N.L. şi P.D. au cerut să fie dat afară din sala Senatului României Mitropolitul Ardealului. După intervenţiile ferme ale senatorilor Păunescu şi Vadim Tudor, senatorii P.S.D., P.R.M. şi P.C. au decis prin vot, să rămână în sala şi să ia cuvântul I.P.S. Laurenţiu Streza pentru a apăra adevărata Fundaţie Gojdu şi patrimoniul acesteia estimat la cca. 3 miliarde euro.

Senatorul Păunescu a susţinut în plenul Senatului şi mai ales la Comisia de Cultură mai multe iniţiative legilative ale P.R.M., dintre care amintim:

- Propunerea legislativă privind interzicerea utilizării aditivilor alimentari cancerigeni în pâine şi produse de panificaţie, carne şi preparate de carne, dulciuri, băuturi răcoritoare şi alcoolice. Poporul Român este singurul din lume care, de 21 de ani, este otrăvit cu aditivi alimentari cancerigeni.

- Propunerea legislativă privind amplasarea unor monumente ale Poetului Naţional Mihai Eminescu în municipii şi oraşe.

- Propunerea legislativă privind instituirea pensiei minime pe economie.

- Propunerea legislativă privind conservarea patrimoniului sonor al Societăţii Române de Radiodifuziune.

- Propunerea legislativă privind construirea unor teatre de vară (la Ţebea, Mărişel, Podul Înalt ş.a.).

- Propunerea legislativă privind interzicerea folosirii cianurii la extracţia aurului şi argintului. Senatorul Adrian Păunescu s-a opus jefuirii celui mai mare zăcământ din Europa, cel de aur, argint, uraniu şi metale rare, evaluat la peste 100 miliarde euro, precum şi distrugerii prin dinamitare a uneia dintre cele mai vechi localităţi din lume, cea de la Roşia Montană ( Alburnus Maior).

- Propunerea legislativă privind valorificarea declaraţiilor politice.

- Propunerea legislativă privind sprijinul financiar pentru înălţarea de biserici ortodoxe în România şi în ţările din jurul ţării noastre.

- Propunerea legislativă privind sprijinul acordat de Statul Român Schitului românesc „Prodromu" de la Muntele Athos.

- Propunerea legislativă privind salarizarea clerului.

Senatorul Adrian Păunescu a fost un mare şi constant prieten al şahului. A susţinut „Turneul Regilor" la care au paticipat campioni mondiali, mari maeştrii internaţionali şi alţi aşi ai şahului lumii. În ziua de 5 iunie 2008, senatorul Adrian Păunescu a participat, împreună cu câţiva parlamentari, ziarişti şi campioni ai României, la simultan cu fostul campion mondial Boris Spassky şi a obţinut o remiză. După ce în Senat, la o declaraţie politică, senatorul Adrian Păunescu a pledat pentru introducerea şahului în şcoli, ca disciplină şcolară, a colaborat cu Marea Maestră Internaţională Elisabeta Polihroniade şi au iniţiat, împreună cu mai mulţi senatori şi deputaţi P.R.M., o propunere legislativă (în anul 2008) pe acestă temă. În memoria lui Adrian Păunescu, Parlamentul României ar trebui să adopte o asemenea lege.

Senatorul Adrian Păunescu l-a cinstit pe Eroul Naţional Avram Iancu şi a participat an de an la serbările de la Ţebea. Cuvântările senatorilor Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor la manifestările de la Ţebea erau cele mai aşteptate şi cele mai aplaudate. Senatorul Adrian Păunescu a tăiat panglica la Casa memorială "Avram Iancu" construită în comuna Baia de Criş din iniţiativa Primarului municipiului Cluj-Napoca şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara în anul 2003.

Senatorul Adrian Păunescu a fost preocupat, la fel ca şi genialul Mihai Eminescu, de Istoria Poporului Român, a Poporului Primordial, lăsat de Bunul Dumnezeu în Dacia Edenică, în Dacia Mare. Ca parlamentar de Hunedoara, senatorul Adrian Păunescu a iniţiat o propunere legislativă privind protejarea şi punerea în valoare a vestigiilor arheologice din Munţii Orăştiei. Parlamentarii care au susţinut regimul Băsescu-Tăriceanu au respins această propunere legislativă pentru a nu fi cunoscută şi valorificată cea mai veche civilizaţie din Europa, cea a geto-dacilor. Tot pe această temă, vizând cunoaşterea adevăratei istorii a Poporului Român şi a Limbii Române, am iniţiat împreună cu senatorii Adrian Păunescu şi Aurel Ardelean o propunere legislativă privind înfiinţarea Institutului Român pentru Studii Indo-Europene, sub egida Senatului României. Adevărul a ieşit greu la suprafaţă şi popoarele europene recunosc că se trag din geto-daci şi limbile lor din limba strămoşilor noştri. Pentru că am îndrăznit să abordăm această temă, cei trei coautori ai propunerii legislative au fost eliminaţi din Parlament, ca urmare a fraudării alegerilor prin aşa-zisul vot uninominal. După ce a câştigat alegerile din colegiul său electoral, Adrian Păunescu a fost scos din Senatul României. Această mare nedreptate l-a afectat foarte mult pe patriotul Adrian Păunescu. A urmat apoi a doua umilinţă din partea regimului Băsescu-Boc şi anume tăierea substanţială din pensie. Cei care îl au pe conştiinţă pe Adrian Păunescu, ştiind că nu le mai poate da vreo replică, s-au dus să-i ducă, totuşi, câteva flori lângă sicriu.

Poporul Român are datoria de a amplifica iniţiativa preşedintelui P.R.M., Corneliu Vadim Tudor, de a ridica în Bucureşti o statuie lui Adrian Păunescu şi de asemenea, să acţioneze pentru ca în toate reşedinţele de judeţ să fie amplasate statui ale marelui patriot Adrian Păunescu, până la data de 20 iulie sau 7 noiembrie 2011, cu sprijinul Consiliilor municipale şi al celor judeţene.

Fiind un mare patriot român, Adrian Păunescu a fost incomod pentru alogenii din conducerea României, atât în perioada socialistă, cât şi în cea capitalistă din ultimii 21 de ani. Urmaşii celor care l-au asasinat pe genialul Mihai Eminescu l-au omorât cu zile pe marele poet şi patriot Adrian Păunescu, iar unii dintre ei îndrăznesc să-l conteste.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească !

Adio Adrian Păunescu !

Dr. Gheorghe Funar

Secretar general al P.R.M.

Preşedintele Filialei Cluj a P.R.M.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hoinarnet 08 Nov, 2010 19:49 Acum,sa fie vreo luna de zile in urma,la un post local de televiziune,moderatorul l-a contactat telefonic,in direct pe maestrul Adrian Paunescu. Inca de pe atunci,marele poet era ingrijorat de situatia tarii; Cu multa simplitate,asa cum numai geniile stiu s-o faca, Maestrul ne-a introdus in miezul unei probleme: dupa parerea sa, asistam la feudalizarea Romaniei prin descentralizarea administratiei publice locale! Nu va fi nimic bun!,spunea Paunescu Lucrul ingrijorator era ca baronii locali,dupa acest proces, vor iesi cu puteri sporite! Ma urmareste aceasta idee a lui Paunescu! Cine ii va mai aduce in fata legii pe baronii locali? Oare cum o sa mai arate lupta anticoruptie din Romania? Sursa http://brasovean2008.blogspot.com/2010/11/avertsmentul-teribil-lui-adrian.html