Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere consilier superior DGFP Alba luare de mita -arestat

ro

28 May, 2012 22:13 908 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MIHĂILESCU FLORIN GABRIEL, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba - Activitatea de inspecţie fiscală, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să aprobe raportul de inspecţie fiscală în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 351.967 lei cu titlu de TVA.

Societatea comercială ce aparţine denunţătorului s-a constituit parte civilă cu suma de 84.000 lei reprezentând contravaloarea imobilului primit de către inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel.

La data de 15 mai 2012, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 323/VIII/3 din data de 14 mai 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii