Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retinere inspector Finante Publice, luare de mită

ro

14 May, 2012 23:24 1057 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MIHĂILESCU FLORIN GABRIEL, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcţionar cu atribuţii de control la D.G.F.P. Alba, a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuinţe construit de această firmă în municipiul Cluj Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să faciliteze efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă şi pentru achitarea efectivă a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 14 mai 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii