Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare evaziune fiscală 3,5 milioane euro

ro

16 May, 2012 20:07 1154 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul OPREA FLORIN - VIOREL, asociat, acţionar şi administrator la mai multe societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori au rezultat următoarele:

În perioada 2009 - 2010, S.C."Hermitage Delivery"S.R.L, societate administrată de inculpatul Oprea Florin - Viorel, a achiziţionat diverse materiale de construcţie de la firme din Bulgaria, Franţa, Georgia, Republica Cehă, pe care le-a achitat prin transfer bancar extern din conturile societăţii S.C."Hermitage Delivery"S.R.L., mărfuri pe care nu le-a înregistrat în contabilitate şi pe care le-a valorificat prin intermediul altor societăţi controlate de acelaşi inculpat, fără a înregistra veniturile obţinute. În acest fel, inculpatul s-a sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, prejudiciul total rezultat fiind în sumă totală de 14.290.619 lei, din care TVA în valoare de 7.759.861 lei şi impozit pe profit în sumă de 6.530.758 lei.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 15.646.637 lei, reprezentând prejudiciu la bugetul de stat.

La data de 16 mai 2012, la propunerea procurorilor, Tribunalul Timiş a dispus măsura arestării în lipsă a inculpatului Oprea Florin Viorel pe o perioadă de 30 zile, începând cu data prinderii sau prezentării acestuia.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii