Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:53 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 hotărâri judecătorești, 66 inculpați condamnați luna mai

ro

14 Jun, 2012 22:24 683 Marime text

În cursul lunii mai 2012, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 30 hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 66 inculpaţi, din care un fost ministru, un fost secretar general adjunct în minister, un director general în minister, un judecător, un director al unei case judeţene de pensii, un director al unei direcţii judeţene vamale, 4 inspectori vamali, un director RAR, 2 persoane din conducerea unei asociaţii composesorale, un preşedinte al unei filiale de sindicat, 8 ofiţeri MApN, 4 ofiţeri de poliţie, un ofiţer de jandarmi, un inspector ITM, un comisar de gardă financiară, un primar de comună, 10 administratori ai unor societăţi comerciale şi o persoană juridică, la pedepse cuprinse între 11 ani închisoare şi 2 luni închisoare cu suspendare condiţionată.

Detalii se regăsesc pe pagina de internet, la adresa www.pna.ro, secţiunea „Comunicate - hotărâri definitive de condamnare".

În conformitate cu Hotărârea de guvern nr. 1.346 din 31 octombrie 2007 privind aprobarea Planului de acţiune pentru îndeplinirea condiţionalităţilor din cadrul mecanismului de cooperare şi verificare a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, modificată prin Hotărârea de guvern nr. 79 din 5 februarie 2010, DNA informează opinia publică asupra deciziilor definitive pronunţate în dosarele de competenţa sa prin publicarea acestora pe pagina de Internet a instituţiei.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde unei cerinţe menţionate în Planul de acţiune şi anume aceleia de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii