Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Rovana Plumb a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Schimbări Climatice, Connie Hedegaard

ro

04 Sep, 2012 23:33 1796 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a avut, astăzi, 04 septembrie 2012, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu Comisarul European pentru Schimbări Climatice, Connie Hedegaard. În cadrul acestei reuniuni, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe Strategia de Adaptare la Schimbările Climatice, reinstituirea eligibilităţii României pentru comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, dar şi identificarea de soluţii financiare în plan european pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice imediate, în special a secetei.

Ministrul Rovana Plumb şi-a exprimat încă o dată susţinerea pentru aplicarea măsurilor necesare pentru reducerea efectelor generate de schimbările climatice la nivelul Uniunii Europene şi a reiterat faptul că la nivel naţional s-a finalizat componenta de adaptare din cadrul Strategiei pentru Schimbări Climatice pentru perioada 2013-2020. „România consideră oportună includerea măsurilor de adaptare în cadrul perspectivei financiare multianuale la nivelul UE pentru perioada 2014-2020".

Totodată, ministrul Mediului a subliniat necesitatea organizării unei campanii de conştientizare şi informare a cetăţenilor referitoare la efectele schimbărilor climatice, solicitând în acest sens şi sprijinul Comisarului European.

Comisarul European pentru Schimbări Climatice, Connie Hedegaard, a apreciat eforturile depuse de România în domeniul schimbărilor climatice, subliniind în acest sens implicarea ministrului Mediului, Rovana Plumb, pe care o consideră un foarte bun aliat.

Un alt subiect care s-a aflat pe agenda reuniunii l-a constituit seceta din ultima perioadă, ce a afectat multe state europene, printre care şi România. În acest context, ministrul Rovana Plumb a sugerat că „acţiunile la nivelul Uniunii Europene ar trebui sa aibă în vedere posibilitatea acordării de sprijin financiar regiunilor şi activităţilor afectate de secetă, ca şi efect a schimbărilor climatice, poate chiar din Fondul European de Solidaritate".

DIRECŢIA COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii