Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii

ro

02 Sep, 2010 15:14 1542 Marime text

La Universitatea Ovidius din Constanţa va avea loc, în perioada 3-5 septembrie a.c., cea de-a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale Studenţeşti a Uniunii Balcanice de Fizică (UBF). Evenimentul este organizat de UBF şi Societatea Română de Fizică, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Academia Română, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Maritimă Constanţa, Universitatea „Transilvania" din Braşov, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Oradea şi Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Deschiderea manifestării va avea loc mâine, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna, sediul din bd. Mamaia, nr. 124.

La conferinţă vor participa prestigioşi profesori din diferite domenii de specialitate, din Turcia, Macedonia, Serbia, Bulgaria şi România, care vor suţine prezentări orale, pornind de la un nivel de bază, pentru a-i familiariza pe studenţi cu cele mai recente descoperiri în domeniu. Printre aceştia, prof. univ. dr. Victor Ciupină, preşedintele Uniunii Balcanice de Fizică, Rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, Decanul Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, din cadrul Universităţii Ovidius, prof. Goran Djordjevich, din Serbia, prof. Boyka Aneva, din Bulgaria.

Manifestarea se distinge prin diversitatea temelor abordate: fizica materiei condensate, laseri, optică şi fotonică, fizica plasmei şi fizică neliniară, fizică atomică şi moleculară, fizică nucleară şi fizica energiilor înalte, astrofizică şi cosmologie, biofizică şi fizica mediului, fizică aplicată, fizica mediului, istoria fizicii şi fizica în artă.

Conferinţa se adresează studenţilor şi absolvenţilor fizicieni din toate ţările europene şi balcanice, scopul său fiind acela de a crea o atmosferă academică prietenoasă în rândul acestora. În cadrul conferinţei vor avea loc două sesiuni de postere susţinute de studenţi, menite să îi încurajeze pe aceştia să se îndrepte către cercetare, dar şi să îi deprindă cu participările la conferinţe ştiinţifice.

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferinţe studenţeşti organizate de Uniunea Balcanică de Fizică. Prima a avut loc în 1994, la Izmir, Turcia, a urmat Bansko, Bulgaria, în 1996, Cluj-Napoca, România, în 1997 şi de patru ori în ultimii ani, în Bodrum, Turcia.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius Constanţa

2 septembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii