Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea a doua 2010

ro

30 Aug, 2010 23:03 1837 Marime text

La prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea a doua 2010 - Limba şi literatura română - s-au prezentat 871 de cadidaţi din cei 968 de elevi înscrişi. Patru candidaţi din următoarele centre de examen: Colegiul Comercial „Carol I"- (2 candidaţi), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza" au fost eliminaţi de către preşedinţii comisiilor, fiindcă aveau asupra lor materiale scrise. Aceştia nu mai pot participa la probele următoare, fiind declaraţi eliminaţi din examen.

Varianta de subiect pentru proba E a) examenului de bacalaureat - Limba și literatura română - extrasă astăzi, 30 august, de către Comisia Națională de Bacalaureat a fost primită de cele 5 centre în intervalul orar stabilit de MECTS.

La primul subiect (30 de puncte), elevii au avut de rezolvat nouă sarcini de lucru pornind de la un text suport - un fragment din opera „Mioara" de Camil Petrescu. La subiectul al II-lea (30 de puncte), elevii şi-au exprimat punctul de vedere referitor la importanţa lecturii în viaţă pornind de la afirmaţia lui Nicolae Manolescu A citi înseamnă a învăţa. E o formă de experienţă sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experienţele noastre: căci dacă ne-am mărgini la ea ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viaţă de om, am fi foarte săraci., iar la subiectul al III-lea (30 de puncte) au avut de prezentat, într-un eseu structurat, viziunea despre lume reflectată într-una dintre nuvelele studiate.

Pe data de 01.09. 2010, se desfăşoară proba obligatorie a profilului - proba E c), care va fi susţinută de 1038 de candidaţi (1000 - la disciplina Matematică şi 38 la Istorie).

30/08/2010

Inspector şcolar de specialitate,

Cristina Maria Ivan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii