Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cristian Petrescu, la inaugurarea - Târgului Internaţional de Turism de la Chişinău

ro

06 Apr, 2012 00:07 1038 Marime text

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat la inaugurarea celei de-a XVII-a ediţii a Târgului Internaţional de Turism „Tourism. Leisure. Hotels 2012", care se desfăşoară, în perioada 5 - 8 aprilie a.c., la Chişinău (Republica Moldova), eveniment în cadrul căruia România participă ca invitat de onoare. Anul trecut sosirile turiştilor moldoveni în ţara noastră au înregistrat o creştere de 21% faţă de 2010.

„Tourism. Leisure. Hotels 2012" este cea mai importantă expoziţie internaţională de turism din Republica Moldova, destinată atât publicului larg, cât şi operatorilor profesionişti naţionali şi internaţionali. Standul naţional al României este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) sub însemnul brandului turistic naţional, are o suprafaţă de 100 mp, cu patru laturi deschise, fiind cel mai mare spaţiu expoziţional, şi găzduieşte 13 expozanţi (turoperatori, agenţii de turism, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din localităţi turistice etc.).

„România este una dintre destinaţiile de top pentru turiştii din Republica Moldova, participarea ţării noastre, în calitate de invitat de onoare, la actuala ediţie a târgului fiind un excelent prilej pentru promovarea destinaţiilor româneşti pe această piaţă. Pentru anul trecut, comparativ cu 2010, avem o creştere a sosirilor turiştilor moldoveni în România de 21% şi o creştere a înnoptărilor de 20%. Sunt cifre peste media de 13%, cât a reprezentat creşterea numărului de turişti străini care ne-au vizitat ţara anul trecut. Vorbim, iată, despre un interes tot mai mare al turiştilor moldoveni pentru ceea ce România are de oferit, iar acest lucru s-a văzut şi astăzi, încă din prima zi a târgului, standul ţării noastre fiind punctul central de atracţie în rândul vizitatorilor. Există, în acest moment, peste 100.000 de moldoveni care au şi cetăţenia română şi care pot călători astfel fără viză în ţara noastră. Sunt sigur că o promovare inspirată şi dorinţa moldovenilor de a vedea România vor duce la o şi mai mare creştere a numărului de turişti", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

La această ediţie a Târgului Internaţional de Turism „Tourism. Leisure. Hotels 2012" participă 150 de expozanţi din 5 ţări. România a fost prezentă la 16 din cele 17 ediţii ale expoziţiei.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii