Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT vă invită să petreceţi un Paşti turistic

ro

23 Apr, 2011 17:29 949 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îi invită pe toţi românii şi nu numai să petreacă sărbătorile de Paşti la pensiunile şi hotelurile care pun la dispoziţie pachete speciale pentru această ocazie şi la evenimentele pe care autorităţile publice şi operatorii privaţi le organizează.

Turiştii care iubesc tradiţiile româneşti vor avea parte de evenimente organizate în toate colţurile ţării, din Bucovina şi Maramureş, până în Valea Prahovei şi pe litoral.

Credincioşii sunt aşteptaţi la malul mării, dacă doresc să participe la deja tradiţionala Slujbă de Înviere de pe litoral. Aceasta este organizată anul acesta în două staţiuni diferite, pe plaja Modern de la Constanţa şi pe plaja President din Mangalia. Slujba de la Mangalia va fi oficiată de un sobor de preoţi şi se va bucura de participarea Corului teologic din Constanţa.

Turiştii din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi să participe la evenimentele organizate în cadrul programului „Paştele în Bucovina", care cuprinde, printre altele, un târg cu produse tradiţionale, o expoziţie gastronomică, spectacole de muzică populară, un inedit concert de toacă şi un concurs de ciocnit ouă. Marele eveniment, „Veniţi de luaţi lumină în Bucovina", se desfăşoară în Noaptea de Înviere, când credincioşii vor primi Lumină adusă direct de la Mormântul Sfânt din Ierusalim.

Nenumărate târguri de Paşti şi de primăvară, cu produse tradiţionale de artizanat şi alimentare, sunt organizate în Piaţa Sfatului din Braşov, în Piaţa Mare din Sibiu, în Parcul Alexandru Ioan Cuza şi la Sala „Dalles" din Bucureşti, în faţa Operei din Timişoara, precum şi în multe alte locuri.

Pe Valea Prahovei sunt organizate mai multe concerte corale, expoziţii de icoane şi ouă încondeiate, iar, la Centrul Cultural din Buşteni, se desfăşoară Festivalul de teatru studenţesc.

Pasionaţii de artă sunt aşteptaţi să viziteze, printre altele, „Expoziţia tematică de icoane pe sticlă" de la Biblioteca Municipală „St. L. Roth" din Mediaş şi „Expoziţia judeţeană de goblenuri - Icoane şi flori" organizată de Centrul Cultural din Buşteni.

Iubitorii de tradiţii româneşti pot participa la nenumăratele obiceiuri pascale şi serbări care se desfăşoară în unele sate şi oraşe din ţară, printre care „Danţul la şură" din Baia Mare, „Udătorul" din Şurdeşti (judeţul Maramureş) şi Serbarea câmpenească din Parcul „Dumbrava" din Călăraşi.

Şi, pentru a se putea bucura de Sărbătorile Pascale alături de familiile lor în diferite destinaţii turistice, autorităţile publice au decis prelungirea cu încă o zi a vacanţei pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Aceştia vor reveni la şcoală abia miercuri, 27 aprilie.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului le doreşte tuturor creştinilor să se bucure de Sărbătorile Pascale şi le urează Sărbători fericite!

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii