Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrul Elena Udrea cu Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta

ro

09 Jun, 2011 18:40 831 Marime text

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a avut astăzi, 9 iunie a.c., o întrevedere cu Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, Alteţa Sa Eminentisimă Fra' Matthew FESTING, care efectuează o vizită de stat în România.

Cu această ocazie, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta şi-a exprimat satisfacţia pentru vizita în România, în contextul unei evoluţii excelente a relaţiilor dintre ţara noastră şi Ordinul Suveran Militar de Malta şi al imensului potenţial de cooperare în vederea dezvoltării şi implementării unor proiecte comune.

La rândul său, ministrul Elena Udrea a apreciat acţiunile desfăşurate de Serviciul de Ajutor Maltez în România de peste 20 ani: ajutoare umanitare, intervenţii în caz de calamităţi, servicii socio-medicale, programe pentru vârstnici, pentru persoane cu deficienţe şi pentru copii.

Astfel, s-a menţionat necesitatea realizării în parteneriat a unor pelerinaje religioase, încurajarea unor astfel de trasee având importante consecinţe benefice pentru zonele de interes ale României, la nivel de dezvoltare a infrastructurii şi de aflux de pelerini.

Totodată, a fost analizată posibilitatea extinderii unui parteneriat între România şi Ordinul Suveran Militar de Malta, bazat pe valori de inspiraţie creştină, în principal în domeniul sănătăţii şi al întrajutorării tinerilor, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, prin generarea unor politici în sprijinul defavorizaţilor social.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii