Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea viceprim-ministrului Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, cu Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură

ro

12 Feb, 2013 20:29 912 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a avut astăzi, 12 februarie, la sediul ministerului, o întrevedere cu Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură.

Principalul subiect dezbătut l-a constituit procesul de regionalizare, considerat de ministrul Liviu Dragnea ca fiind primul proiect de țară din anul 1989 încoace.

În acest sens, vicepremierul Dragnea și-a exprimat aprecierea față de expertiza comisarului european și a menționat că a ținut să aibă această întâlnire întrucât este necesar să se realizeze analize clare și studii de impact, care să arate modul optim în care se poate realiza regionalizarea. Totodată, ministrul Dragnea a reiterat intenția ca, până la sfârșitul anului 2013, fiecare regiune să beneficieze de structuri de conducere cu mandat de 3 ani, în prima fază, urmând ca, în anul 2016, conducerile regiunilor să fie alese odată cu autoritățile publice locale.

La rândul său, comisarul european s-a arătat interesat de abordarea autorităților de la București privind procesul de regionalizare și descentralizare, dar și de modul și calendarul în care se vor desfășura acestea. Dacian Cioloș a subliniat că România trebuie să analizeze foarte bine obiectivele pe care vrea să le atingă și că este important ca Bruxelles-ul sa fie informat pe măsura etapelor care sunt parcurse, pentru a ști exact stadiul proiectului și pentru a preîntâmpina eventualele disfuncționalități.

Cei doi oficiali au stabilit să aibă și alte întâlniri pe această temă, astfel încât, în urma referendumului pentru modificarea Constituției (care va avea loc în lunile septembrie-octombrie a.c.), toate proiectele normative care privesc regionalizarea și descentralizarea să intre pe fluxul firesc, iar regiunile să devină autorități de management care să negocieze în mod direct cu Comisia Europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii