Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul finanteaza un nou program de reabilitarea a drumurilor, alimentare cu apa, canalizarea si epurare a apelor uzate

ro

01 Apr, 2010 17:23 809 Marime text

Direcţia de Comunicare
1 aprilie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul finanţează un nou program de reabilitarea a drumurilor, alimentare cu apă, canalizarea şi epurare a apelor uzate

Guvernul României a aprobat miercuri, 31 martie 2010, o Hotărâre referitoare la implementarea Programului privind reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local clasate, alimentarea cu apă, precum şi canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate şi în unităţile administrativ-teritoriale unde există resurse turistice de interes naţional, care urmează a fi coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Documentul abrogă HG nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Noul program aduce în plus posibilitatea dezvoltării unor sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate la sate şi în unităţile administrativ-teritoriale unde există resurse turistice de interes naţional. Totodată, programul va avea o aplicabilitate mai largă la nivel naţional şi va aduce o serie de beneficii, precum: facilitarea accesului la servicii medicale a populaţiei din zonele rurale, facilitarea accesului către zonele turistice, creşterea frecvenţei şcolare pe tot parcursul anului, asigurarea accesului la sisteme de canalizare, precum şi a unei furnizări constante de apă potabilă către populaţia beneficiară şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei.
Selecţia obiectivelor de investiţii care vor face obiectul finanţării în cadrul acestui program va intra în sarcina Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe baza propunerilor transmise de consiliile judeţene în colaborare cu consiliile locale şi în acord cu strategia de dezvoltare teritorială a României. Finanţarea programului se va face din bugetul de stat, prin bugetul MDRT, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi de la bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare, prin credite externe sau prin parteneriate publice-private.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii