Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea Cazinoului din Constanţa

ro

05 Jan, 2012 17:20 743 Marime text

Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 4 ianuarie a.c., indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa. Valoarea totală aprobată a investiţiei este de 39,229 de milioane de lei, inclusiv TVA. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 24 de luni.

Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

*

**

Cazinoul din Constanţa reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului şi ale litoralului. Construcţia este amplasată pe un teren în suprafaţă de 3.108,0 mp. Clădirea se desfăşoară pe subsol, parter, etaj şi mansardă, cu o suprafaţă construită la sol de 1.598,81 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 3.844,56 mp. Cazinoul din Constanţa este monument istoric de valoare universală, conform Anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare.

Clădirea, neglijată ani de zile, se găseşte în prezent într-o stare avansată de degradare, necesitând lucrări de consolidare şi restaurare. Structura de rezistenţă prezintă degradări semnificative mai ales în zona subsolului. Prezintă, de asemenea, o foarte puternică deteriorare a elementelor de arhitectură.

În anul 2011 clădirea a fost preluată în administrare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi s-a transmis în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare. După finalizarea lucrărilor, Cazinoul din Constanţa va fi predat pentru administrare Consiliului Local din Constanţa şi va fi redat circuitului public.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii