Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Oprea a participat la prezentarea tinutelor de oras pentru soldatii si gradatii voluntari

ro

02 Sep, 2010 01:48 1418 Marime text

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat, miercuri, 1 septembrie, la prezentarea ţinutelor de oraş pentru soldaţii şi gradaţii voluntari din Armata României, activitate desfăşurată la sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul".

Noua ţinută este rezultatul unui program pilot desfăşurat de specialişti din cadrul M.Ap.N. şi corespunde cerinţelor de echipare ale respectivei categorii de militari. Soldaţii şi gradaţii voluntari din Regimentul 30 Gardă sunt primii care beneficiază de echiparea cu această ţinută, urmând ca uniforma de oraş să fie introdusă gradual în norma de echipare a acestei categorii de personal, începând cu anul 2011.

„Sunteţi primii care poartă aceste uniforme, până la intrarea în dotare la toate eşaloanele, ca o dovadă a aprecierii de care se bucură militarii Regimentului de Gardă. Formaţi o structură reprezentativă pentru Armata României, atât prin misiunile de pază şi apărare a unor obiective speciale, dar şi prin cele de asigurare a ceremoniilor şi onorurilor militare la nivelul cel mai înalt. Dumneavoastră sunteţi cei care trebuie să daţi tonul aupra modului în care se poartă această ţinută, care va reprezenta, înainte de toate, felul de a fi al soldatului şi gradatului voluntar - tânăr, hotărât, energic, cu mentalitate şi atitudine de învingător" a spus, în discursul său, ministrul apărării naţionale.

Ministrul Gabriel Oprea a reamintit că a acţionat, încă de la începutul mandatului său, pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care reglementează Statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pornind de la faptul că Armata României este o armată profesionistă, iar soldaţii şi gradaţii voluntari au dovedit de multe ori că sunt un corp de elită.

„Confecţionarea unei uniforme distincte care să vă reprezinte şi care să constituie blazonul acestei categorii de personal se alătură acelor măsuri menite să consolideze statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, să le sporească drepturile, să-i menţină în sistem până la 45 de ani şi să le asigure drepturi echivalente cu celelalte categorii de personal alături de care îşi desfăşoară activitatea", a mai spus ministrul apărării naţionale.

„Sunt multe lucruri care pot fi făcute şi îndreptate şi cu bani puţini sau chiar fără implicaţii financiare şi trebuie să le avem în vedere. Chiar dacă este criză economică şi bugetul este insuficient, nu vom dezarma în faţa problemelor. Ştiu că vă este de greu, mai ales dumneavoastră, cei aflaţi la începutul carierei. Ştiu însă, în acelaşi timp, că aceste măsuri sunt temporare. Vom reuşi împreună să le depăşim", a precizat ministrul Oprea, care a dorit să transmită, prin militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul", un mesaj de încurajare pentru tot personalul armatei, din ţară şi din teatrele de operaţii, în activitate, în rezervă sau în retragere, asigurându-i că au în conducerea ministerului apărării naţionale un sprijin real.

În cadrul ceremoniei de astăzi, ministrul Gabriel Oprea a înmânat comandantului Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul" diploma de merit, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată de militarii acestei unităţi de elită a Armatei României, în anul în care a sărbătorit 150 de ani de la înfiinţarea primei structuri de gardă din Armata României.

Militarii Regimentului 30 Gardă au prezentat, cu acest prilej, un exerciţiu de tip Drill-Team de mânuire a armamentului din dotare.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lica 03 Sep, 2010 07:39 Ministrul HAHALERA , dovedit prin afirmatiile responsabile ale sefului statului ca intermediar interlop , avansat in gard si in functie deoarece poate fi santajat si obedient clanurilor politice interlope ce stapanesc Romania , stat de hoti , antinational si lucrind impotriva poporului roman.