Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Informatie de presa – 05.05.2010

ro

06 May, 2010 01:36 1197 Marime text

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea l-a decorat miercuri, 5 mai, pe plutonierul Bida Ionel Eugen cu Emblema de Onoare a Armatei României, în semn de înaltă recunoaştere a curajului şi profesionalismului dovedite în îndeplinirea misiunilor în teatrul de operaţii din Afganistan.

Militarul se află internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", unde urmează un program de recuperare sub supravegherea medicilor militari, după ce a suferit o fractură la tibia dreaptă, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Afganistan. Starea generală de sănătate a militarului este bună.

În vizita la spitalul militar, ministrul apărării naţionale a fost însoţit de generalul-maior Gabriel Gabor, şeful Direcţiei Personal şi Mobilizare din Statul Major General.

Ministrul Gabriel Oprea a discutat cu subofiţerul rănit şi cu medicii care îl tratează, asigurându-se de faptul că militarul beneficiază de cele mai bune condiţii de îngrijire şi recuperare.

Ministrul apărării naţionale i-a urat plutonierului Bida însănătoşire grabnică şi să se întoarcă acasă, la familia sa, cât mai repede. "Vreau să ştii că suntem cu toţii mândri de tine. Mă aflu aici din respect pentru tine şi pentru tot ce ai făcut pentru Ţară. Contează pe sprijinul meu şi al conducerii ministerului," i-a spus ministrul Gabriel Oprea, mulţumindu-i pentru curajul şi sacrificiul de care a dat dovadă.

Plutonierul Bida Ionel Eugen, făcea parte din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT) nr. 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, fiind rănit în dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie, a.c.

Echipa mixtă româno-afgană în care se afla a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul. În urma incidentului, plutonierul a fost rănit la piciorul drept. El a fost evacuat de urgenţă cu un elicopter la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul bazei americane Landstuhl din Ramstein-Germania.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii