Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Comunicat de presa - 29.06.2010

ro

29 Jun, 2010 22:46 1074 Marime text

Peste 50 de militari din Ministerul Apărării Naţionale acţionează în prezent în judeţele Botoşani şi Neamţ pentru sprijinul populaţiei afectate de inundaţii.

La Dorohoi, judeţul Botoşani, militari din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun" au evacuat 15 familii împreună cu bunurile materiale şi acţionează pentru decolmatarea căilor de acces.

Militari din Batalionul 634 Infanterie „Petrodava" din Piatra Neamţ sunt desfăşuraţi în zona localităţii Gâdinţi, lângă municipiul Roman, pentru consolidarea digului râului Siret. De asemenea, militari din cadrul Batalionului 43 Transport din Roman participă cu două autocamioane, în localităţile Tămăşeni, Adjudeni şi Răchiteni, judeţul Neamţ, pentru evacuarea populaţiei afectate de inundaţii.

În ultimele 24 de ore, alţi 100 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au intervenit, la solicitarea autorităţilor publice locale, în judeţele Botoşani şi Galaţi, pentru salvarea populaţiei afectate de inundaţii şi pentru limitarea efectelor acestora în localităţile calamitate.

Ministerul Apărării Naţionale, prin structurile specializate din Statul Major General, monitorizează permanent situaţia din ţară, iar unităţile de intervenţie continuă să fie pregătite pentru a interveni, la cererea autorităţilor publice locale, potrivit planurilor de cooperare întocmite pentru situaţii de urgenţă.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii