Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M.Ap.N. Ceremonie de plecare in teatrul de operatii din Afganistan

ro

21 Nov, 2010 19:18 1453 Marime text

Vineri, 19 noiembrie,la Craiova s-a desfăşurat ceremonia militară prilejuită de plecarea în misiune, în teatrul de operaţii din Afganistan, a Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri" şi a Elementului de comandă şi control (Combined Team Zabul).

La activitate au participat, alături de rudele militarilor care vor pleca în misiune, secretarul de stat Viorel Oancea, generalul de flotilă aeriană Ştefan Dănilă, locţiitor al şefului Statului Major General, şi generalul-maior Dan Ghica-Radu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a apreciat, în mesajul transmis militarilor, activitatea şi rezultatele obţinute de „Scorpionii Negri" la exerciţiile desfăşurate în ţară şi în misiunile din teatrele de operaţii, fapt ce a făcut ca renumele lor să devină un adevărat simbol care defineşte militarul român, cunoscut în lume ca un foarte bun luptător şi camarad de nădejde.

„Prezenţa dumneavoastră în Afganistan, alături de celelalte structuri ale Armatei României, reprezintă răspunsul ferm al ţării noastre la solicitarea Alianţei Nord-Atlantice pentru sporirea participării României la asigurarea securităţii şi stabilizării Afganistanului", a subliniat ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul i-a îndemnat pe militari să acţioneze în echipă, să fie uniţi şi să îşi armonizeze eficient acţiunile atât în misiunile desfăşurate cu partenerul american, cât şi în cadrul Elementului de comandă şi control (Combined Team Zabul), pentru a servi cu cinste, pe meleaguri îndepărtate, culorile drapelului românesc.

„Sunt convins că veţi îndeplini cu credinţă şi onoare această nouă misiune din teatrul de operaţii şi că veţi fi la înălţimea faptelor de arme ale bravilor noştri înaintaşi", le-a mai transmis militarilor ministrul apărării naţionale.

Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri" şi Elementul de comandă şi control (Combined Team Zabul) sunt structuri din organica Brigăzii 2 Infanterie „Rovine" şi vor fi dislocate în provincia Zabul din Afganistan.

Biroul de Presă 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii