Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului apărării naţionale cu preşedintele Comitetului de Coordonare a SEDM

ro

14 Oct, 2016 15:09 930 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri, 14 octombrie, pe preşedintele Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunii Miniştrilor Apărării  din Europa de Sud-Est  (SEDM-CC), ambasadorul Hüseyin Müftüoğlu.
Întâlnirea a avut loc în contextul găzduirii de către România a ediţiei 2016 a exerciţiului „South-Eastern Europe Simulation (SEESIM)”, care s-a desfăşurat în perioada 10‑14 octombrie şi la a cărui ceremonie de încheiere a participat preşedintele SEDM-CC.  
Temele abordate pe parcursul discuţiilor s-au focalizat pe importanţa  SEDM ca platformă de dialog politico-militar între statele din  Europa de Sud-Est şi pe progresul înregistrat de proiectele de cooperare derulate sub egida acestei iniţiative regionale. Au fost discutate şi principalele subiecte de pe agenda viitoarei reuniunii SEDM care va avea loc la Roma, în perioada 17-18 octombrie 2016.
Pe parcursul întâlnirii, ministrul Mihnea Motoc a subliniat sprijinul României pentru proiectul de revizuire strategică a SEDM şi consolidare a  iniţiativei ca principal format de cooperare regională în domeniul apărării. De asemenea, a fost evidenţiată participarea activă a României la toate proiectele SEDM aflate în derulare, precum şi susţinerea  dezvoltării lor în continuare în scopul adaptării în funcţie de dinamica mediului de securitate regională.
În context, au fost abordate avantajele participării Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG) la exerciţiile şi iniţiativele aliate din regiune, în vederea creşterii gradului de interoperabilitate cu forţele NATO, inclusiv din perspectiva potenţialei afilieri a SEEBRIG la Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii