Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului Gabriel Leș cu reprezentanții sindicali ai personalului civil din MApN

ro

08 Mar, 2017 15:18 891 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, s-a întâlnit miercuri, 8 martie, la sediul instituției, cu o delegație a Federației sindicatelor libere ale salariaților civili din unitățile MApN.
În cadrul consultărilor, reprezentanții organizației sindicale au supus atenției o serie deaspecte legislative din domeniile încadrării locurilor de muncă în condiții deosebite, salarizării sau pensiilor cu referire la personalul civil considerate injuste sau discriminatorii. S-a solicitat, în acest sens, sprijinul conducerii ministerului în promovarea unor inițiative legislative corective, care să înlăture diferențele de tratament a personalului civil contractual din M.Ap.N. în comparație cu alte categorii cu statut similar din sistemul public, în acord cu importanța atribuțiilor și condițiilor de muncă specifice sistemului militar în care își desfășoară activitatea și personalul civil al M.Ap.N.
Au fost înaintate, de asemenea, propuneri de impulsionare și eficientizare a procesului dialogului social dintre instituția militară și structurile sindicale ale personalului civil.
Ministrul Gabriel Leș i-a asigurat pe reprezentanții sindicali de faptul că problemele ridicate, în special cele referitoare la condițiile de muncă, drepturile salariale, incluzând aici și situația sporurilor compensatorii, sunt cunoscute și analizate la nivelul echipei de conducere a M.Ap.N.
Ministrul Leș a arătat că, după o lungă perioadă de subfinanțare a armatei, bugetul instituției a fost readus pe o pantă crescătoare, începând cu anul 2013, ajungându-se, în acest an la o alocare de peste două procente din PIB, ceea ce permite abordarea problemelor sistemice cu o altă anvergură.
„Din acest buget vom finanța, așa cum este normal, în principal investițiile în înzestrare cu echipament performant, destinat creșterii capacității operaționale a Armatei României, însă cea mai importantă resursă a noastră rămâne cea umană și nu vom face diferențe de tratare între personalul militar și civil”, a declarat ministrul apărării naționale, arătând că aspectele sesizate cu privire la salarizarea personalului civil vor fi armonizate și soluționate în cadrul noii legi unice de salarizare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii