Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia militara de inmanare a Drapelului de Lupta Batalionului 1 CIMIC

ro

02 Sep, 2010 01:50 1440 Marime text

Miercuri, 1 septembrie, a avut loc ceremonia militară de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 1 CIMIC (Cooperare civili-militari), la sediul unităţii din Bucureşti.

Alături de personalul batalionului, la activitate au fost prezenţi secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, generalul de brigadă Dumitru Scarlat, din cadrul Statului Major General, şi generalul de brigadă Mihai Silviu Popescu, de la Statul Major al Forţelor Terestre.

Astăzi, când structura dumneavoastră împlineşte nouă ani de la înfiinţare, vi se înmânează Drapelul de Luptă al unităţii, simbol al gloriei şi onoarei militare, pe care vă îndemn să-l slujiţi cu credinţă şi devotament, aşa cum au cinstit Tricolorul, prin faptele lor de arme, toţi militarii care au luptat şi s-au jertfit, de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor naţiunii române", le-a transmis militarilor ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea.

În mesajul său, ministrul apărării naţionale a apreciat că misiunile de cooperare civili-militari desfăşurate de militarii români în teatrele de operaţii întregesc efortul considerabil făcut de Armata României pentru asigurarea succesului operaţiunilor la care ţara noastră s-a angajat în plan internaţional. „Specialiştii CIMIC aduc sprijin şi alinare acolo unde îşi desfăşoară misiunea, identificând principalele nevoi ale localnicilor şi ducând la îndeplinire proiecte prin care sunt construite şcoli, spitale, drumuri, instalaţii de apă şi alte obiective strict necesare. Proiectele pe care le derulaţi în teatrele de operaţii, sprijinirea autorităţilor locale şi a populaţiei civile contribuie la imaginea bună pe care militarii români o au în zonele de acţiune", a subliniat ministrul Gabriel Oprea în mesajul său.

Ministrul a apreciat şi activitatea depusă de militari în misiunile din ţară, în special în timpul inundaţiilor, când echipele CIMIC din structura batalionului „au redat românilor speranţa şi încrederea că Armata este de fiecare dată, prin fapte, alături de cei care sunt în suferinţă, punând umărul pentru depăşirea şi rezolvarea situaţiilor dificile".

În cadrul ceremoniei, au fost înmânate personalului cu merite deosebite diplome, insigne şi ecusoane cu însemnele heraldice ale unităţii.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii