Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -31.03.2022

ro

31 Mar, 2022 10:56 852 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 5 din 31 martie 2022
 
În perioada 30 – 31 martie, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 51 misiuni din care 25 au fost intervenții în situații de urgență și 23 cazuri SMURD.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 23 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de pompieri au acționat pentru lichidarea a 18 incendii izbucnite la locuințe și arderi necontrolate (vegetație uscată și gunoi menajer). Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la un accident rutier în zona Mercur din municipiul Ploiești, în care au fost implicate un autobuz cu 3 ocupanți și un autoturism. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 14 incendii de vegetație uscată și gunoi menajer produse în localitățile Bărcănești, Valea Călugărească, Podenii Noi, Brebu, Plopu, Izvoarele, Poienarii Burchii, Comarnic, Secăria, Aluniș, Jugureni, Drajna și Bălțești.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 442,7 ha.
Misiunile cele mai dificile, din cauza suprafețelor afectate, a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiiile, dar și a drumului inaccesibil autospecialelor au fost în localitățile Valea Călugărească (250 ha) și Brebu (150 ha) unde incendiile se manifestau pe o suprafață de aproximativ 400 ha cu posibilități de propagare la locuințe și fondul forestier.
Pregătirea terenului din grădină ocupă destul de mult timp, iar uneori igienizarea se face prin incendierea resturilor vegetale și a gunoaielor. Acest obicei poate fi periculos, mai ales în condiții de vânt.
🔥 Făcut aproape de case, de magazii, de depozite de furaje sau de adăposturile animalelor, focul poate fi scăpat de sub control.
⛔ Nu dați foc vegetației uscate din jurul gospodăriei pentru că flăcările se extind într-un timp foarte scurt și vă puneți în pericol, atât viața, cât și bunurile agonisite.
 
Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost rănit după ce locuința acestuia din localitatea Poienarii Burchii a luat foc. Evenimentul s-a produs miercuri, 30 martie în jurul orei 13:33. Imediat dupa producerea evenimentului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autospecială de serviciu și o ambulanță SMURD.
Bărbatul a încercat să curețe grădina iar focul s-a extins rapid și la o parte din locuință. Victima a suferit arsuri de gradul II la brațul drept, fiind asistat medical și predat ulterior unui echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță.
Flăcările au cuprins acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii