Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 27.09.2022

ro

27 Sep, 2022 10:04 689 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 85 din 27 septembrie 2022
 
În perioada 26 – 27 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 42 misiuni, dintre care 16 au fost intervenții în situații de urgență, 25 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii (un incendiu la o locuință, iar celelalte au fost incendii de vegetație uscată și gunoi menajer), precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocări persoane din locuințe, transportarea unei persoane nedeplasabile etc.
De asemenea, 22 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 5 accidente rutiere, în municipiul Ploiești și în localitățile Râfov, Puchenii Moșneni, Fântânele și Păulești, în urma cărora 3 persoane au fost transportate la spital.
 
Totodată, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, una în localitatea Lipănești, iar cea de a doua la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
***
 
Readucem în atenția populației următoarele recomandări:
Este INTERZIS să faceți foc deschis pentru arderea vegetației uscate!
Chiar dacă vorbim despre miriști, terenuri agricol sau pajiști, incendierea acestora pentru a scăpa de resturile vegetale este strict interzisă și se pedepsește prin lege!
Dacă încălcați această prevedere puteți fi sancționați cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, iar firmele vor primi amenzi cuprinse între 25.000 lei și 50.000 lei!
Nu uitați: focul se extinde cu repeziciune, mai ales dacă bate vântul, și poate pune în pericol viața voastră și a celor dragi!
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                                                  
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii