Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 26.09.2022

ro

26 Sep, 2022 12:00 606 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 84 din 26 septembrie 2022
 
În perioada 23 - 26 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 86 misiuni, dintre care 29 au fost intervenții în situații de urgență, 55 urgențe medicale și 2 activități de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii (un incendiu s-a produs la o anexă gospodărească, iar celelalte au fost arderi necontrolate, respectiv vegetație uscată și deșeuri menajere), precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocări de persoane din locuințe, extragerea unei persoane căzute într-o fântână, asistența unei persoane rătăcite etc.
56 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 10 persoane au fost transportate de urgență la spital.
 
În săptămâna 19 –  25 septembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 17 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 96 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 31 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 85 avertismente și 11 amenzi în cuantum de 37.500 lei. În urma controalelor, au fost depistate 8 unități care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în orașul Bușteni, pentru verificarea hidranților, precum și la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Un sfârșit de săptămână plasat sub semnul accidentelor rutiere!
 
În intervalul 23 – 26 septembrie, un val de accidente s-a produs pe drumurile din Prahova.
 
Primul dintre acestea a avut loc vineri, în jurul orei 17:45, în comuna Gorgota, sat Potigrafu. În accident a fost implicat un autoturism, iar ca urmare a impactului, persoana care se afla la volan a rămas prinsă în mașină, dar conștientă. La locul producerii accidentului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD. După extragere, persoana implicată în accident a fost evaluată medical la fața locului și apoi a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
 
Un alt accident s-a produs sâmbătă dimineață pe autostrada A3, la kilometrul 60. În eveniment a fost implicat un autocamion care, în urma pierderii controlului asupra direcției de deplasare, a trecut de separatoarele de sens ale autostrăzii și a pătruns pe contrasens, ieșind violent în afara carosabilului. În urma impactului extrem de puternic, șoferul a rămas încarcerat și în stare de inconștiență. La scurt timp după acest eveniment și în același loc, s-a produs o altă coliziune, în care au fost implicate o autoplatformă și o autodubiță. Din nefericire, după descarcerare, șoferul autocamionului a fost declarat decedat, iar un ocupant al autodubiței a fost transportat de urgență la spital.
 
Seria accidentelor a continuat cu cel produs duminică dimineață, în jurul orei 03:45, în orașul Urlați, cartierul Cherba. Echipajele ajunse la locul producerii evenimentului au constatat faptul că șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și s-a răsturnat violent pe o parte. În autovehicul se aflau două persoane, o fată în vârstă de 14 ani, încarcerată, și un bărbat în vârstă de 19 ani. Imediat, s-a procedat la extragerea victimei minore din autoturism, prin metode specifice de descarcerare,  pompierii fiind nevoiți să decoperteze plafonul mașini.  Ulterior, ambele victime au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital de echipajele SAJ și SMURD,  pentru investigații suplimentare.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii