Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -25.05.2022

ro

25 May, 2022 10:50 860 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 15 din 25 mai 2022
 
În perioada 24 – 25 mai, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 45 misiuni din care 13 au fost intervenții în situații de urgență, 31 cazuri SMURD și o activitate de îndrumare și control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 31 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
 
Echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea a 3 incendii. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în localitățile Ariceștii Rahtivani, Tomșani și municipiul Câmpina. În urma incidentelor rutiere o persoană a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Un bărbat cu probleme locomotorii a fost salvat după ce locuința acestuia a luat foc. Tragedia a avut loc marți, în jurul orei 14:23, în localitatea prahoveană Puchenii Mari, satul Odăile. Pentru gestionarea operativă a incendiului au fost mobilizate două mașini de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea pompierilor salvatori, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp cuprinzând și bunurile aferente locuinței. Incendiul, a izbucnit, cel mai probabil din cauza unei improvizații la echipamentele de iluminat.
 
 
 
Puteți preveni astfel de evenimente, dacă:
efectuați verificarea periodică a instalației electrice;
nu folosiți instalații electrice improvizate;
la suplimentarea receptoarelor vă asiguraţi că instalația existentă poate prelua consumul adițional;
verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;
nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite;
nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.
 
Pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer produs pe strada Fabricii din municipiul Ploiești.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 40 mp.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii