Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -24.08.2022

ro

24 Aug, 2022 13:40 756 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 66 din 24 august 2022
 
În perioada 23 – 24 august, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 61 misiuni dintre care 31 au fost intervenții în situații de urgență, 27 cazuri SMURD și 3 activități de îndrumare și control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 26 persoane au primit asistență medicală din partea salvatorilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
 
Echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație produs în localitatea Boldești-Grădiștea. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere produse în localitățile Blejoi, Păulești, Teișani și Ariceștii Rahtivani, în care au fost implicate 16 persoane. În urma incidentelor 4 victime au fost transportate la spital.
 
Echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea de muniție rămasă neexplodată din timpul conflagrațiilor mondiale pe raza localității Tomșani. Sosiți la fața locului, aceștia au identificat un proiectil exploziv – cal. 100 mm, rămas neexplodat. Imediat, echipa a procedat la ridicarea și transportarea acestuia la USISU Ciolpani.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Prahova au fost transmise un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezența animalelor sălbatice în municipiul Câmpina.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren,  în localitățile Păulești, Breaza, Slănic, Telega, Bușteni și  la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Salvatorii prahoveni au fost solicitați să intervină în urma unui accident care s-a produs în localitatea Teișani. Alarma s-a dat în jurul orei 19:20 și imediat la locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.
Ajunși la locul solicitării, pompierii militari au constatat faptul că, o motocicletă a intrat în coliziune cu un autotren. În urma evenimentului, conducătorul motocicletei a necesitat îngrijiri medicale, fiind în stare de semiconștiență și prezentând multiple traumatisme. În urma investigațiilor medicale victima, un bărbat în vârstă de 40 ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești, semiconștientă, pentru investigații suplimentare.
 
În urma fenomenelor meteorologice avertizate, în cursul nopții, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova, au fost înregistrate 8 solicitări, la care s-a intervenit punctual.
S-a solicitat intervenția pompierilor pentru:
•           1 inundație de carosabil în Sinaia, zona Cumpătu;
•           6 degajări de arbori în Ploiești, Sinaia, Bărcănești, Balta Doamnei, Puchenii Mari și Poiana Câmpina;
•           2 inundații de locuințe în Sinaia și Bănești;
•           1 degajare stâlpi căzuți pe carosabil în Bucov.
 Reamintim cetățenilor că, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:
✔️      Întrerupeți orice activitate în aer liber.
🏠        Intrați în casă, într-o construcție ori într-un autoturism.
🔌        Deconectați de la priză aparatele şi alte echipamente electrice.
🙆🏽‍♂️          Dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi.
❌        Nu vă întindeți pe pământ!
❗          Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.
❕          Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.
✔️      În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova monitorizează situația în teren și la acest moment și sunt pregătiți să intervină la noi solicitări.
 
Mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse situații de urgență găsiți pe platforma www.fiipregatit.ro.
 
                                                                                                                                                               
 Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii