Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -22.06.2022

ro

22 Jun, 2022 10:11 651 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 26 din 22 iunie 2022
 
În perioada 21 – 22 iunie, s-au înregistrat 20 situații de urgență, echipajele de salvatori fiind solicitate la 6 misiuni de stingere a incendiilor, 32 cazuri SMURD, precum și la 8 acțiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, 34 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
Totodată, echipajele de pompieri au asigurat măsurile specifice la un eveniment rutier produs în localitatea Cocorăștii Colț și care din fericire nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale însemnate.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
La nivelul județului Prahova au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul              RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice (urși) în localitățile Sinaia și Breaza.
 
Val de incendii de locuințe în Prahova!
 
Pompierii prahoveni au fost în alertă marți, în jurul orei 06:49, după un anunț referitor la un incendiu care a cuprins o locuință din localitatea Ariceștii Rahtivani. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, dar și o ambulanță SMURD. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Din primele cercerări, se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric.
 
Un incendiu puternic a avut loc marți, în jurul orei 16:10, la un grup de locuințe din localitatea prahoveană Băicoi. La locul evenimentului au fost mobilizate cinci echipaje de stingere, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, care au acționat pentru stingerea flăcărilor și pentru înlăturarea efectelor negative. Vâlvătaia se manifesta la acoperișul a două locuințe, ulterior propagându-se la alte două locuințe și anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Pentru a domoli flăcările pompierii prahoveni s-au luptat peste 5 ore în condiții extrem de grele având în vedere atât temperaturile ridicate, dar și condițiile care au favorizat propagarea flăcărilor.
Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
 
Puteți preveni astfel de evenimente, dacă:
efectuați verificarea periodică a instalației electrice;
nu folosiți instalații electrice improvizate;
la suplimentarea receptoarelor vă asiguraţi că instalația existentă poate prelua consumul adițional;
verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;
nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite;
nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.
 
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
                                                                                                     Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii