Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin Informativ - 20.09.2021

ro

20 Sep, 2021 10:34 732 Marime text

 
NR. 95 din 20 septembrie 2021
 
 BULETIN INFORMATIV
 
În săptămâna 13 – 20 septembrie pompierii militari prahoveni au stins 26 de incendii și au salvat o persoană aflată într-o situație de urgență. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie.
 
În perioada menționată, s-au înregistrat 314 misiuni din care 95 au fost intervenții în situații de urgență, 211 cazuri SMURD, precum și 58 acțiuni pentru protecția comunităților.
De asemenea, în saptămâna precedentă, 235 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 7 persoane și-au pierdut viața în situații de urgență și urgențe medicale.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 34 accidente rutiere, 16 persoane fiind transportate de urgență la spital.
 
Inspectorii de prevenire au derulat 8 controale preponderent la unitățile de învățământ din județ. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 3 amenzi, în cuantum de 22.500 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 77 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 19 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 77 de sancţiuni, cuprinzând 63 avertismente și 3 amenzi.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 5 exerciţii de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă, în caz de incendiu cu 123 participanți și 8 instruiri la operatori economici și localități cu 111 participanți.
 
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii (15), în special pe fondul igienizărilor de sezon, le reamintim cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată și gunoi menajer atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
 
 
 
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii