Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -20.06.2022

ro

20 Jun, 2022 14:38 611 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 25 din 20 iunie 2022
 
În perioada 17 – 20 iunie, s-au înregistrat 117 situații de urgență, echipajele de salvatori fiind solicitate la 8 misiuni de stingere a incendiilor, 83 cazuri SMURD, precum și la 16 acțiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, 81 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 4 persoane și-au pierdut viața ca urmare a situațiilor de urgență în care s-au aflat, dar și din cauze medicale.
Totodată, echipajele de pompieri au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
La nivelul județului Prahova au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul              RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice (urși) în localitățile Sinaia, Azuga și Breaza.
 
În perioada 14-19 iunie, inspectorii de prevenire au derulat 11 controale preponderent la operatori economici din municipiul Ploiești. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 11 amenzi, în cuantum de 56.001 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 90 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 23 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 88 de sancţiuni, cuprinzând 77 avertismente și 11 amenzi.
 
Pompierii prahoveni au fost în alertă în această dimineața, în jurul orei 04:39, după un anunț referitor la un incendiu care a cuprins o gospodărie aflată pe strada Meșterul Manole din municipiul Ploiești. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, dar și o ambulanță SMURD. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe pe o suprafață de aproximativ 30 mp, ulterior flăcările s-au dus și la locuința și anexa învecinată, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Din primele cercerări, se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric.
 
Un incendiu puternic a avut loc în data de 18 iunie, în jurul orei 17:46, la o clădire nelocuită situată pe strada Valea Bobului din localitatea prahoveană Urlați. La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de stingere, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă, care au acționat pentru stingerea flăcărilor și pentru înlăturarea efectelor negative. Flăcările se manifestau la acoperiș pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.
 
O cultură de grâu a fost puternic afectată de un incendiu care a izbuncit duminică, în jurul orei 12:20 în localitatea Sălciile. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximtiv 10 ha. Din cauza vântului, focul s-a extis rapid și la o cultură de floarea soarelui pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Incendiul a izbucnit din cauza focului deschis în spații deschise.
 
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii